Çoban çantası çayı

Çoban çantası otu hangi hastalıklara iyi gelir?

Çobançantası, çayı hazırlanıp soğutulduktan sonra gargara olarak kullanıldığında diş ve boğaz ağrılarının azalmasını ve hatta geçmesini sağlıyor. İçindeki potasyum sayesinde kan dolaşımına olumlu etkilerde bulunduğundan böbrek ve karaciğer başta olmak üzere birçok organa iyi geldiği biliniyor.

Çoban çantası günde kaç kez içilir?

Çobançantası (Capsella bursa-pastoris), hemoroid şikâyetlerine karşı araştırdığım tüm bitkiler içerisinde en etkili olanıdır. Günde bir kez çayını içmek yeterli olacaktır.

Saraçoğlu çoban çantası neye iyi gelir?

Metabolizmaya ve vücudun birçok organına yararı bulunan çoban çantası İbrahim ‌Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından da önerilebilmektedir. Çobançantası çayı, soğuduktan sonra gargara olarak da kullanılabilir. Diş ağrılarını hafiflettiği düşünülen çay boğazla ilgili ağrılara da iyi gelir.

Çoban çantasının zararları var mı?

Çoban çökerten otunun fazla ve kontrolsüz kullanımı gastrointestinal rahatsızlıklara neden olabilir. Beyinde geri döndürülmez sorunlara neden olabilir. Kas işlevinde bozulmalara sebep olabilmektedir. Kulaknim miktarı ve dozu oldukça önemlidir.

Çoban çantası nasıl kurutulur?

▪️Hasat zamanı: Çoban çantası otu (yaprak, çiçek tohumları ve sürgünleri) birlikte toplanarak kurutulur. Çobançantası otu gölgede, güneşli ve havalı bir yerde kurutulmalı ve ısının 40˚'yi geçmemesine dikkat edilmelidir. Şayet Çobançantası otunun üzerinde beyaz bir pas gibi leke olursa toplanmamalıdır.

Çoban çantasının faydaları ve zararları nelerdir?

  • Adet döneminden evvel tüketilirse aşırı adet kanaması olmasını engeller.
  • Burun kanamasını anında keser.
  • Ayrıca mide, böbrek ve akciğer kanaması gibi iç kanamalara da faydalıdır.
  • Kan akışını düzenler ve tansiyonun yükselmesini önler.
  • Çoban çantası çayına bal eklenip tüketilirse böbrek kumlarını döker.

Aslan Pençesi Otu Nasıl Kullanılır?

Aslanpençesi çayı demlemek için, bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş aslanpençesi bitkisini bir su bardağı kaynamış suyun içine koyulur ve 2-3 dakika kadar demlemeye bırakılır. Demlendikten sonra süzülerek içilmelidir. Uzun süre demlendiğinde hem etken maddesi işlevini kaybedebilir, hem de çok acı bir tat alabilir.