Dünya doğayı koruma vakfı

Dünya Doğayı Koruma Vakfı neler yapar?

Projelerini 100'ü aşkın ülkede, iklim değişikliği, ormanlar, tatlısular, denizler, türler ve sürdürülebilirlik ana başlıkları altında gerçekleştirmektedir. WWF'nin temel amacı, dünyanın doğal ortamının bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyumlu bir şekilde yaşadığı bir gelecek oluşturmaktır.

Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin amacı nedir?

Amacını; 'Türkiye'nin olağanüstü zengin bitki ve hayvan türleri ile bunların doğal yaşam alanlarının değerinin farkına varılması, koruma altına alınması' olarak belirleyen dernek bu amaçla; koruma projeleri yürütmekte; ilgili yasaların uygulanabilmesi için lobi faaliyetleri sürdürmekte; kamuoyu, yerel ya da merkezi …

WWF-Türkiye ne zaman kuruldu?

WWFTürkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 1996 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin öncülüğünde kurulmuş, 2001 yılında ise WWF'nin Türkiye ulusal kuruluşu olarak WWFTürkiye ünvanını almıştır. WWFTürkiye çalışmalarını bağışlar ve kurumsal sponsorluklar ile yürüten kâr amacı gütmeyen bağımsız bir vakıftır.

WWF-Türkiye ne yapıyor?

Dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından biri olan WWF'nin Türkiye temsilcisi olan WWFTürkiye; ülkemizin değerli doğal yaşam alanlarını ve canlı türlerini koruyarak, insanın doğadaki ayak izini azaltmayı ve ülke çapında bir değişim yaratmayı amaçlar. … Bunun için WWFTürkiye; Biyolojik çeşitliliği korur.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı ne zaman kuruldu?

29 Nisan 1961, Morges, İsviçre World Wide Fund for Nature/Founded

Tüçev neyin kısaltması?

Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV)

WWF nedir ne yapar?

WWF, dünyada 100'den fazla ülkede çalışmalar yürüten uluslararası bir doğa koruma kuruluşudur. WWF, küresel ölçekte bir değişim yaratmaya, yeryüzünün en değerli yaşam alanlarını ve canlı türlerini korumayı hedeflemektedir. … Mevcut süreçleri değiştirerek, insanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir gelecek için çalışır.