32 hafta çalışabilir raporu aldıktan sonra

Diyelim ki 32. haftada çalışabilir raporunu aldınız ama 37 yi bekleyemeden 35. Haftada izine çıkmak istediniz. Doktorunuzdan çalışamaz raporunu aldıktan sonra işe gitmenize gerek yok. Ekstradan çalıştığınız 3 haftayı da doğum sonrası izninize aktarmış oluyorsunuz.

32 hafta çalışabilir raporu aldıktan sonra rapor alınır mı?

Hafta Çalışabilir Raporu Aldıktan Sonra Rapor Alınır mı? 32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra başka bir sağlık sorununuz dolayısı ile sağlık raporu almanız halinde bu süreler analık izninizden düşecektir. Bu 7 günlük süre doğum sonrasına aktarılmayacaktır. …

32 hafta çalışabilir raporu aldıktan sonra nereye verilir?

Ancak yasal hakkınız olan bu izni kullanabilmek için yapmanız gereken işlemler vardır. Bunlardan en önemlisi, hamileliğinizin 32. haftasında doktorunuzdan alacağınız rapor ile bağlı olduğunuz SSK hastane ya da polikliniğine başvurarak raporu onaylatmanız ve çalıştığınız kurumdaki personel bölümüne iletmenizdir.

32 hafta dolmadan rapor alınır mı?

Hekim gerekli gördüğü takdirde kadın işçinin 32. hafta dolmadan önce analık istirahatine (izne) ayrılması için rapor verebilir.

32 haftaya kadar çalışabilir raporu ne zaman alınır?

Ancak kadın çalışan doğum tarihinden 3 hafta öncesine (37+0.gün) kadar çalışmak istiyorsa ve doktoru da bunu uygun görüyorsa, 32. haftasındayken "Doğum Öncesi Çalışabilir Raporu", 37 haftayı doldurduğunda da ''İş Göremezlik Raporunu'' alması gerekiyor. Aradaki beş haftalık süre doğum sonrasına eklebilir.

Doğum izninden sonra rapor alınır mı?

İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak bu kural, analık raporlarında uygulanmaz. Tek hekim, doğum öncesi ve sonrasında 8'er hafta rapor verebildiği gibi bu süreleri uzatabilmektedir.

Hamileyken çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanılabilir mı?

Örneğin; tekil gebelik yapacak kadın memur, raporla belgelendirdikten sonra çalışıp bu süre zarfında 5 gün yıllık izin, 5 gün hastalık izni ve 4 gün de mazeret izni kullanırsa doğum sonrası kullanabileceği izin süresine aktarılacak olan izin beş hafta değil, izinlerinin düşülerek fiilen çalıştığı üç hafta olacaktır.

Doğum raporu sisteme ne zaman düşer?

Doktor, gebe personele doğum öncesi raporunu matbu olarak verir. … Raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23'üne kadar işveren bu raporun onayını SGK sistemi üzerinden vermelidir.