Deri ve tenasül hastalıkları

Deri ve Zührevi hastalıklar Nelerdir?

Deri ve zührevi hastalıklar, deri ile saç, tırnak, ter ve yağ bezleri gibi deri eklerinin hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Ağız ve genital bölgede oluşan hastalıkların yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıklar da, deri ve zührevi hastalıkların kapsamı içerisine girmektedir.

Cildiye ve Dermatoloji aynı şey mi?

Dermatoloji (Deri ve Zührevi Hastalıkları); deri ve ilişkili hastalıkları ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tanı ve tedavisini yapar. Halk arasında cildiye olarak da bilinmektedir. Dermatoloji alanına giren hastalıklardan sorumlu uzman doktor dematolog ya da cilt hastalıkları uzmanı olarak adlandırılır.

Cildiye bölümünün diğer adı nedir?

Cilt hastalıklarının tanı ve tedavileriyle Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları olarak da bilinen Dermatoloji bölümlerinde, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi alan hekimler ilgilenir.

Cildiyeye Ne zaman gidilir?

Sedef hastalığı, akne problemi, egzama, mantar, yanık, sivilce, saçlı deride kepeklenme gibi problemler ile karşı karşıya kalındığında mutlaka cildiyeye gidilmelidir. Bu rahatsızlıklar dışındaki cilt hastalıklarına karşı da dermatolojik muayene olunabilir.

Zührevi hastalıklara hangi doktor bakar?

Dermatoloji; deri, saç, tırnak, vücut giriş kapıları (ağız mukozası gibi) ve zührevi hastalıkların (cinsel yolla bulaşan hastalıklar) tanı ve tedavisi ile ilgilenir.

Zührevi hastalıklar nasıl bulaşır?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar diğer pek çok hastalıktan farklı olarak sperm, vajinal akıntı ve kan gibi vücut sıvılarının birbirine teması ile kişiden kişiye vajinal, anal ve oral yollardan bulaşır.

Cildiye doktoru nasıl muayene eder?

Dermatoloji Muayenesine başlamadan önce hastanın yaşı, hastalığın süresi, ailede benzer bir hastalığın olup olmadığı, hastanın herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığı, hobileri ve mesleği gibi bilgileri alınır. Fiziki muayenede deri bütünüyle incelenir, saçlar, kıllar, tırnaklara bakılır.