Üriner sistem hastalıkları

Üriner sistem hastalıkları nelerdir ? Enfeksiyonlar, idrar kesesi iltihabı, idrar yolu enfeksiyonları, prostatit, böbrek çanağı iltihabı, böbrek hastalıkları, ödemler, Kolik böbrek ağrısı üriner sistemde oluşan ve gözlemlenen hastalıklar arasında yer almaktadır.

Üriner sistem nelerdir?

İdrarı oluşturan böbrekler ve oluşan idrarın vücut dışına atılımını sağlayan kanal sitemi kısaca üriner sistem olarak adlandırılır. Üriner sistem sağ v e sol taplam 2 adet böbrek, üreterler, idrar torbası ve üretradan oluşur. Böbrekler fasulye şeklinde ,140-160 gram ağırlığında organlardır.

Ürogenital organ hastalıkları nedir?

Üroloji, hem idrar yollarında oluşan enfeksiyonu hem de üriner sisteme ait cerrahî girişimleri bünyesinde toplar. Üreme sistemini ve idrar yollarını ilgilendiren hastalıkların hepsine verilen isim "ürogenital bozukluklar" olarak bilinmektedir.

Alt üriner sistem bozukluğu nedir?

Alt üriner sistem semptomlarında idrar gerçekleştirirken ortaya çıkan bazı problemler çatallı yani dağınık idrar akımı, kesintili idrar akımı ve zorlanarak gerçekleştirilen idrar akımı olarak gösterilebilir.

Üreter hastalığı nedir?

Üreter dediğimiz böbrek ile idrar torbası arasındaki kanala girmiş taşlar böbreği tıkayarak, idrar atımını engeller. Bu taşlar 5mm altında ise bazı medikal tedaviler ve bol sıvı tüketimi ile kendiliğinden düşebilir.

Üriner sistem organları nelerdir?

Üriner sistemi, sırasıyla böbrekler, ureter, mesane (vesica urinaria) ve urethra oluşturur. Urethra dışındaki organlar (böbrekler, ureter ve mesane) cinsiyete bağlı farklılık göstermese de komşuluklarında önemli farklılıklar bulunur.

Üriner sistem kaça ayrılır?

Üst üriner sistem; böbrekler ve üreterlerden oluşur ve burda oluşan enfeksiyonlara “üst üriner sistem enfeksiyonları” adı verilir. Alt üriner sistem; mesane ve üretradan oluşur. Burda oluşan enfeksiyonlara “alt üriner sistem enfeksiyonları” adı verilir.

Ürogenital kanserler nelerdir?

ÜROGENİTAL TÜMÖRLER Ürogenital sistem tümörleri erkeklerde en sık görülen tümörlerdir. Erkeklerde en fazla prostat ve mesane tümörleri görülür. Böbrek ve testis tümörleri daha azdır. Kadınlarda en çok görülen üriner sistem tümörü mesane kanseridir.