Zeytinyağlı sirkeli patlıcan

Patlıcan yemeğine sirke konur mu?

Patlıcan, biber ve domateslerin hepsini tencereye yerleştirin. Sarmısakları ezip üzerine ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi de ekleyin. Suyunu koyup, kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin.

Sirkeli Patlıcan sosu nasıl yapılır?

Patlıcan komple soyulacak ve küp şeklinde doğranacak, kabya biber ay şeklinde doğranacak kızartma tenceresine koyulup içine 2 su bardağı yağ ile kızartılacak. Sonra kızartırken içine sarımsağı cin biberide atılacak. Kızartma kıvamına gelince ocaktan indirmeden içine sirke, tuz ve suyu ilave edin.

Patlıcan salatasına sirke konur mu?

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Biberleri ve patlıcanları köz tavasında yumuşayana kadar közlüyoruz. Elimizin dayanabileceği kadar soğuyunca küp küp doğramaya başlayabiliriz. Domatesi de küp şeklinde dağradıktan sonra sarımsağı az tuz ile dövüp, sirkesini ve limonunu atıyoruz.

Ince patlıcan yemeği nasıl yapılır?

İnce patlıcanlar doğranır ve suda ekletilir. Soğan yemeklik doğranır ve salçayla yağda kavrulur. Üzerine rendelediğimiz domatesler ilave edilir ve biraz daha kavrulduktan sonra toz biber ilave edilir. Doğradığımız patlıcanlar kavurduğumuz sosun üzerine koyulup 5 – 6 dakika kavrulur.

Patlıcanlı silkme nasıl yapılır?

Patlıcan Silkme Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun. …
  2. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. …
  3. İki domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. …
  4. Maydanozu temizleyip kıyın. …
  5. Zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. …
  6. Su kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin.

Sep 18, 2020

Sade patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanların tepesini kesip kaynar suda haşlıyoruz. O arada sarımsaklari soyup ince ince doğrayıp tuzla karıştırıyoruz. Yumuşayan patlıcanları çıkarıp karnıyarık şeklinde boyuna kesiyoruz. Aralarına tuzlu sarımsak karışımlarını azar azar koyuyoruz bir tepsinin üzerine diziyoruz.

Biber Patlıcan Turşusu nasıl yapılır?

Tencereye 1 bardak sıvı yağ, sirke ve tuzu atıp kaynayınca içine patlıcanları atıyoruz . 15 dakika ezmeden çevirerek pişiriyoruz. Patıcanları çıkarıp biberleri aynı şekilde çevirip tekrar patlıcanları üzerine ekleyip kaynatmaya başlıyoruz. Hemen içine doğradığımız sarımsakları ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.