Yöresel acuka tarifi

Öncelikle sarımsakları havanelinde iyice dövün. Sıvı yağı tavaya alın ve salçayı ekleyerek orta ateşte salça ezilip kokusunu verene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Kavrulan salçanın içine baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun, son olarak dövülmüş sarımsakları ekleyerek 1 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.Aug 14, 2010

Ev Acıkası nasıl yapılır?

Sarımsakları havanda döğün hazırlayın. Cevizleri biraz iri kıyın. Yeterli bir kabın içerisine ekmek içini, ceviz içini, zeytin yağını, sarımsağı ve salçaları koyun üzerine baharatları ve tuzunu koyun iyice kaşıkla karıştırın. Bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

Kahvaltıya acuka nasıl yapılır?

Rondomuza 2 adet tost ekmeğini elimizde parçalayarak yerleştirelim. Ekmeklerimizi rondodan geçirelim. Ardından ekmeğimizin üzerine bir küçük kase cevizin yarısını ekleyerek tekrar rondodan geçirelim. Sarımsak, biber salçası, domates salçası, kimyon ve karabiber ve tuzu ilave edip rondomuzu çalıştıralım.

Acuka baharatının içinde neler var?

Kahvaltılık Çemen (Acuka) Tarifi İçin Malzemeler Kekik, nane, karabiber, kimyon, kişniş, yenibahar, beştürlü, siyah pul biber (istediğiniz tüm baharatları damak zevkinize göre bırakabilirsiniz)

Iyi bir acuka nasıl yapılır?

Bir kavanoz acuka hazırlanır ve itinayla sürülür ekmek üzerine. Ballandıra ballandıra yenilir tek başına….Acuka Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisinde domates ve biber salçasını zeytinyağı ile açın.
  2. Dövülmüş sarımsağı, cevizleri, ekmek içini ilave edin.
  3. Üzerine baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Acukanın içine ne katılır?

Malzemeler:

  1. 5 yemek kaşığı domates & biber salçası (marketlerde antep salçası olarak bulabilirsiniz)
  2. 3 diş sarımsak.
  3. 1 su bardağı dövülmüş ceviz.
  4. Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi.
  5. ¼ su bardağı zeytinyağı yada 2 yemek kaşığı margarin.
  6. Karabiber , kırmızı biber, kimyon, tuz.
  7. (isteğe göre kuru fesleğen ve kekik)

Aug 14, 2010

Çemen nasıl yapılır?

Çemen Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir havan içerisinde sarımsakların üzerine tuz ekleyip püre haline gelene dek ezin.
  2. İçerisine domates ve biber salçasını ekleyip, karıştırın.
  3. Kimyon, toz kırmızı biber, karabiber, kekik ve tuz ekleyip, karıştırın.
  4. Zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Kahvaltılık Çemen nasıl yapılır?

Kahvaltılık Çemen Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Salçaları bir kapta karıştırın. …
  2. Daha sonra hazırladığınız karışıma birer tatlı kaşığı kimyon, kekik, kırmızı biber, ve ve naneyi ekleyin.
  3. Ezilmiş 2 ya da 3 diş sarımsağı da karışıma ekledikten sonra, iyice karıştırın.
  4. Arzuya göre ufak kaplara koyup servis edebilirsiniz.

Aug 28, 2019