Yeni tl yazisi

Türk Lirası'nın simgesi 1 Mart 2012 yılı itibariyle kabul edilmiştir ve ' ₺ ' bu şekilde yapılmaktadır. TL yerine artık ₺ bu simge kullanılmaktadır.Aug 13, 2020

Yeni TL işareti nasıl yapılır?

TL İŞARETİ KLAVYE KISAYOLU Windows işletim sistemine sahip kullanıcıları için TL simgesi yazım tuşları şu şekildedir: Alt Gr tuşlarına basılı tutup "T" tuşuna basılmalı olup yani = Alt Gr+T şeklindedir. Ya da bir yazıdan TL simgesi kopyala işlemi yaparak da hızlıca işleminizi yapabilirsiniz.

Türk lirasının yeni simgesini kim buldu?

Türk lirasının yeni simgesini çizen ekibin başında bulunan Tülay Lale, 1977 yılı Konya doğumlu bir jeoloji mühendisi. Ancak Tülay Lale'nin de baş harflerinin TL olması bir tesadüfe neden oldu. TL'nin simgesini tasarlayan İZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Lale, CNBC-e'ye konuştu.

₺ işareti nasıl kullanılır?

Metinlerde ve resmi yazışmalarda açıkça yazılması (Türk lirası) veya kısaltmasının (TL) kullanılması tercih edilirken grafik, tablo vb. yerlerde simgenin kullanılması tavsiye edilir. Uluslararası uygulamalara paralel olarak simge, rakamın (parasal tutarın) solunda ve boşluk bırakılmadan kullanılır.

Tüm tutarlarda ₺ simgesi görünmesi için ne yapılmalı?

Türk Lirası simgesi içinse kısa yol ALT GR ve T tuşlarıdır. İlk olarak Alt Gr tuşuna basılmalıdır. Ardından el bırakılmadan t tuşuna klavyeden basılmalıdır. Bu sayede Türk Lirası işareti olan ₺ simgesi ortaya çıkarılmış olur.

Telefonda TL simgesi Nasıl Yapılır?

Hem Android hem de IOS işletim sistemlerinde TL işareti yapmak oldukça kolaydır. Bunun için klavyenin sol alt kısmında bulunan ?123 tuşuna basmanız ve işaret ekranını açmanız gerekir. Tüm Android ve Apple cihazlarından klavyelerindeki bu bölümde TL işareti bulunmaktadır.

₺ bu işaret ne demek?

Türk lirası simgesi (, görüntü: ) 1 Mart 2012 itibarıyla kabul edilmiş olan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de kullanımda bulunan resmî para birimi Türk lirasını simgelemekte kullanılan semboldür. Para biriminin uluslararası üç harfli standart kullanımı ise, (ISO standardı ISO 4217) TRY şeklindedir.

Türk Lirası simgesi başta mı sonda mı?

Uluslararası uygulamalara paralel olarak simge, rakamın (parasal tutarın) solunda ve boşluk bırakılmadan kullanılır. Kıymetli evrakta ise simgenin bedelin solunda ve boşluk bırakılmadan kullanılması uygun olacaktır. Türk lirası simgesini kullanmak için klavyenizden “Altgr ve T” tuşlarını kullanabilirsiniz.