Yeni is yeri acanlara devlet destegi

İş kurmak istiyorum nereden destek alabilirim?

En çok bilinen ve tercih edilen girişimci destek seçeneği olan KOSGEB, yani Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, iş kurmak isteyenlere 500 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği sunuyor.

Devlet hangi sektöre teşvik veriyor?

Ülkenin kalkınabilmesi için bu kadar önemli olan yatırımların artmasını teşvik amaçlı, her yıl milyonlarca lira destek verilmektedir. Destek verilen sektörlere baktığımızda tarım, hayvancılık, turizm, üretim, hizmet, endüstri, ar-ge, yazılım, enerji ve benzerlerini görmekteyiz.

KOSGEB hangi iş alanlarına destek veriyor?

KOSGEB HİBE DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ SEKTÖRLERDE YAPILIR? İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri…) Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış…) Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık…)

Iş yeri kredisi kimlere verilir?

İşyeri kredisine kimler başvurabilir sorusuna yanıt olarak ise, yeni bir iş yeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmelerin işyeri kredisinden yararlanabileceğini söyleyebiliriz. İşyeri kredisi başvuru süreçleri, konut kredisi ile benzerlik göstermektedir.

2021 hibe Destekleri Nelerdir?

31.10.2021 tarihinde yayınlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile her proje için 3,5 Milyon TL'ye kadar, Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile de her proje için 600 Bin TL'ye kadar proje tutarının %50'si kadar hibe desteği verilmektedir.

Iş kurmak için kredi nasıl alınır?

Yeni iş kurmak isteyenlere yada kurmuş firmalara KOSGEB belli oranda faizsiz kredi desteği vermektedir. İlk önce KOSGEB başvurusu yapmanız gerekiyor. KOSGEB tarafından sağlanan destekler yetersiz gelirse eğer bankalara başvurarak yeri kredisi alabilirsiniz.

Devlet teşvik kredisi kimlere verilir?

Özellikle kırsal kalkınma destekleme programlarında teşvik kredisi, hayvancılık sektörünün hareketlenmesini sağlamak amacıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve kümes hayvancılığı gibi tarımsal alanlarda faaliyet göstermek isteyen girişimciler için sağlanır.