Uzun kabak yemeği

Uzun Kabak Yemeği – Isparta Kabak soyularak küçük küçük doğranır. Soğan yağda kavrularak, haşlanmış nohut, et ve kabaklar ilave edilir. Üzerine çıkacak kadar su eklenerek kısık ateşte pişirilir, dinlendirilerek servis yapılır.Mar 14, 2018

Uzun Kabak nedir?

Boyları 40–50 cm. den başlayıp, 1–1, 5. m ye kadar uzayan, yaklaşık 1, 5–3. Kg kadar ağırlığı olan, yazın ve güzün yenen bir sebzemiz. Uzun kabak mutlaka başka yörelerde de yetiştiriliyordur, ancak memleketim olan Konya Ereğli'de hemen hemen her bahçesi olan aile tarafından yetiştirilir.

Kabak kavurması nasıl yapılıyor?

Sıvı yağı tavada ısıtıp önce soğanları sonra da sarımsakları ekleyin ve kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve kapya biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak kabakları ekleyip biraz kavurduktan sonra kapağını kapatıp arada karıştırarak pişmeye bırakın.

Kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabakları ara ara karıştırarak, 5 dakika kadar kavurun. Ardından kabakların üzerine 2 yemek kaşığı pirinç ve damak tadınıza göre tuz koyun. Son olarak yemeğin üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.

Ekşili Kabak tarifi nasıl yapılır?

Ekşili Kabak (Adana Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce yeşil mercimeğimizi ıslayalım. …
  2. Soğanlarımızı küp küp tencereye doğrayıp koyalım. …
  3. Salçamızı ekleyelim. …
  4. Yıkayıp, soyup ve kuşbaşı doğradığımız kabaklarımızı tencereye koyalım. bir iki tür çevirerek kavuralım.
  5. Islanarak şişmiş olan mercimeğimizi süzelim.

Uzun sarı kabaktan ne yapılır?

Yurt dışından yeni gelen akraba gibi: Sarı kabak Yaz kabaklarından olan sarı kabakları tıpkı sakız kabağı gibi ister dolma yapın, ister kızartma, isterseniz de sulu yemek. Hatta size bir tüyo; isterseniz dilimleyip ızgara yaparak salatanıza ekleyerek salatanızı hem vitamin, hem de tat olarak zenginleştirebilirsiniz.

Uzun kabak nasıl yetiştirilir?

Her ocağa 2-4 adet tohum verilmesi yeterli oluyor. Yazlık kabaklar, tekli masura şeklinde yetiştiriliyor. Kışlık kabaklar ise çok dallanan ve uzun çeşitler oldukları için sıra arası 240-300 cm, sıra üzeri 60-140 cm'e çıkıyor. Kabak tohumları toprağın 3-5 cm derinliğine ekilerek kabak yetiştirilmeye başlanıyor.

Yeşil kabak kavurması nasıl yapılır?

Taze Kabak Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ortadan 4′ e bölüp orta kalınlıkta doğrayalım.
  2. Üzerine domatesleri soyup doğrayalım.
  3. Tencereye soğan doğrayıp zeytinyağı koyalım ve kavuralım.
  4. Üzerine kabak domates, salçasını ve tuzunu ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Jul 17, 2018