Tepside kabak mücver

Kabak mücveri tarifi kolay nasıl yapılır?

Pratik Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabak rendelenir.
  2. Soğan, maydanoz, dereotu ince doğranır.
  3. Hepsi bir kaba konur ve diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.
  4. Tavaya az sıvı yağ konur.
  5. Kızınca bir kaşık kabaklı harçtan alınır, tavaya bırakılır (kaşıkla şekli düzeltilir).
  6. Arkası önü kızarınca hazır.

Aug 11, 2014

Mücver fırında mi kızartma mi?

Çoğu insanın severek tükettiği mücver yapılması kolay fakat lezzetini tutturması zor olan bir yemektir. Mücverin bir de yağ oranını düşürmek isterseniz fırında pişirmeyi de tercih edebilirsiniz.

Mücverin neden içi pişmez?

İçerisine çok fazla un koyarsanız içi yumuşacık kalmayacaktır ve koyu, katı kıvamlı bir kek hamuruna dönüşecektir. Kabak tadını yoğun hissetmek için un miktarını yazandan fazla koymamaya özen gösterin. Yağ da mücver harcında oldukça önemli. İçerisine yağ ve bolca peynir ilave etmekten çekinmeyin.

Mücver fırında pişer mi?

Pişen mücveri fırın kabından kolay çıkarabilmek için tepsiyi iyice yağlamalı ya da tepsiye yağlı kağıt serilmelidir. Mücver, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar fırında kontrollü pişirilmelidir. İsteğe göre susam çörek otu serpilebilir.

Fırında kasarli mücver nasıl yapılır?

Dereotu ve taze soğanı ince ince kıyarak karışıma ilave edin. Zeytinyağı, tuz ve pul biberi ekleyerek güzelce karıştırın. Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz geniş bir tepsiye yayın. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 25 dakika piştikten sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarı serpin.

Mücver nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta.
  • 3 adet kabak.
  • Yarım su bardağı un.
  • 2-3 dal yeşil soğan.
  • Yarım demet maydanoz.
  • Bir tutam dereotu.
  • Tuz.
  • Karabiber.

Fırında mücver nasıl yapılır?

Fırında Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı rendeleyin.
  2. Kabakları sularını sıkın.
  3. Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, lor, yeşillikler ve baharatları ilave ederek karıştırın.
  4. Fırın kabını yağlayın ve karışımı dökün.
  5. Üzerine susam ve çörek otu serpin. 185 derece fansız ayarda 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.