Sosyal hizmette yüksek lisans yapmak

Sosyal Hizmetler hangi alanda yüksek lisans yapabilir?

Sosyal hizmet lisans mezunu bir kişi sosyal hizmet ABD'da lisansüstü bir programa başlayabileceği gibi ilgi duyduğu bir alanda da, örneğin psikoloji, klinik psikoloji vb gibi bir alanda da lisansüstü bir programa başvurabilir.

Sosyal hizmet Yüksek lisansa kimler başvurabilir?

1.Herhangi bir alandan lisans diplomasına sahip herkes programa başvurabilir. 2. Başvuru için asgari bir akademik başarı ortalaması zorunluluğu bulunmamaktadır. 3. Başvuruda ALES ve Yabancı Dil koşulu aranmaz.

Sosyal Hizmetler mezunu psikolog olabilir mı?

Hayır. Psikolog unvanı yalnızca YÖK tarafından kabul edilen psikoloji lisans programlarından mezun olanlar tarafından kullanılabilir. Yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi “psikolog” unvanı kazandırmaz.

Sosyal hizmet yüksek lisans mezunu ne iş yapar?

Sosyal Hizmet lisans derecesine sahip kişiler, yüksek lisans yaptıkları takdirde yine Aile Araştırma Kurumu, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü, Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Yardımlaşmayı Dayanışmayı Teşvik Fonu Genel Sekreterliği, …

Sosyal Hizmetler mezunu özelde nerelerde çalışabilir?

Mahkemelerde, çocuk ve aile mahkemelerinde çalışırlar. Kreş, engelli bakım merkezleri, huzurevleri, kadın sığınmaevleri, gençlik merkezleri gibi sosyal hizmet kuruluşlarında çalışırlar.

Sosyal hizmetler çalışanı ne kadar maaş alır?

2022 Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) Maaşları Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) maaşı ortalama aylık 9001,5 _TL'dir. En düşük Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 13750 _TL'dir.

Sosyal hizmet yüksek lisans kaç yıl?

YÜKSEK LİSANS KAÇ YIL SÜRER? Tezli yüksek lisans dönemi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. 2 yarıyılı ders dönemi,2 yarıyılı tez yazma süresidir. Ders döneminde ya da tez döneminde başarısız olan öğrenciye ek 2 yarıyıl daha verilmektedir.