Sivil memur yönetmeliği

Sivil memur hangi kanuna tabi?

Bilindiği üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan sivil memurlar 657 Sayılı DMK kapsamında olmalarına rağmen, birçok kanunda asker kişi sayılmakta ve askeri personel gibi cezaya tabi tutulmaktadır. Bir tutuldukları askeri personele göre özlük, sosyal ve mali hakları da oldukça düşüktür.

Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Memur disiplin soruşturması aşamaları sonucunda bir takım cezalar verilecektir. … En hafif cezadan en ağırına doğru bir sıralamaya tabii tutacak olursak; uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma cezasıdır.

Memura ceza nasıl verilir?

Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar Devlet memurluğundan çıkarma cezası amirlerin bu yoldaki isteği üzerine, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulu kararı ile verilir. Disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder.

Memura kınama cezası verilirse ne olur?

Kınama: Devlet memuruna, davranış ve görevinde kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. Daha önce uyarma cezası alan memurun, tekerrür süresi içerisinde ikinci kez uyarma cezasını gerektiren bir fiil işlemesi halinde de kınama cezası verilir.

Sivil memurlar iç hizmet kanununa tabi mi?

Sivil memurlara 657 sayılı kanunun hükümlerine uygun olarak disiplin cezası verilmesi esas olmakla birlikte, memurlar; 657 Sayılı Kanunun 233 ncü maddesine göre İç Hizmet ve Askeri Ceza kanunu hükümlerine de tabi tutulmaktadırlar.

Sivil Memur Alımı Ne iş yapar?

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Akademi'lerinde çalışan ve asker olmayan memurlar sivil memur denilmektedir. Sivil memurlar sadece askeriyenin ilgili komutanlıklarında çalışırlar ve normal diğer memurların yaptıkları işleri yürütürler.

Memura kaç gün içinde soruşturma açılır?

Disiplin Cezası Karar Süresi Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna 15 gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.