Serebral anevrizma nedir

Serebral Anevrizma neden olur?

Çok sigara içmek ve yoğun sigara dumanına maruz kalmak, özellikle kokain olmak üzere uyuşturucu bağımlılığı, ağır ve yoğun derecede alkol tüketimi beyin anevrizması riskini arttırır. Bazı anevrizmalar, kafa travması veya belirli kan enfeksiyonlarından sonra ortaya çıkabilir.

Beyin anevrizması belirtileri nelerdir?

Şiddetli baş ağrısı, kanamaya yol açmış beyin anevrizmasının ilk belirtisidir….Ağrının yanı sıra, aşağıdaki belirtiler de görülebilir:

  • Bulantı, kusma.
  • Çift ve bulanık görme.
  • Konfüzyon: Bellek, algılama ve dikkatte bozulma.
  • Işık hassasiyeti.
  • Nöbet.
  • Bilinç kaybı

07-Mar-2019

Serebral anevrizmalar nedir?

SEREBRAL ANEVRİZMALAR Serebral anevrizma serebral arteriyel kan damarlarındaki genişleme ve balonlaşma sonrası meydana gelen zayıflık sonucu olan serebrovasküler bir bozukluktur. Anevrizmaların en büyük tehlikesi yırtılarak (rüptüre olması) ölümcül olabilen beyin kanamalarına yol açabilmeleridir.

Anevrizma nedir nasıl tedavi edilir?

Anevrizma tedavisi nasıl yapılır? Anevrizma tedavisi ilaçla olmaz. Mutlaka bir girişim gerekir. Başlıca 2 yöntem vardır; açık cerrahi ile kliplenmesi veya endovasküler yolla tedavisi (kafatasını açmadan damarın içerisinden tedavi).

Anevrizma kendiliğinden geçer mi?

Anevrizma tedavisi kapalı ya da açık ameliyat ile yapılır. Anevrizma kendi kendine ya da ilaç tedavisi ile iyileşmez. Anevrizmanın yıllık kanama riski muhtemel yaşam süresi göz önüne alındığında göz ardı edilemez. Bu nedenle anevrizması kanamadan tespit edilen hastalarımıza tavsiyem en kısa sürede tedavi olmalarıdır.

Anevrizma risk faktörleri nelerdir?

Risk faktörleri Diyabet, obezite, hipertansiyon, tütün kullanımı, alkolizm, yüksek kolesterol, bakır eksikliği, yaşlanma ve üçüncül sifilis enfeksiyonları anevrizmalar için temel risk faktörleridir.

Anevrizma hissedilir mi?

Anevrizmalar, genellikle vücutta baş ağrısı hariç belirti yaratmazlar. Bu yüzden, geç fark edildiği için tedavi süreci oldukça zordur. Anevrizma duvarları, çok ince yapıda oldukları için, zamanla incelerek patlar ve beyin kanamasına sebep olur.