Patlıcanlı yoğurt mezesi

Süzme yoğurdu çırpalım, gerekirse az su ekleyip kıvamını açalım. Tercihe göre dövülmüş sarımsak ekleyip tuzunu ayarlayalım. Doğranmış patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edelim. dilerseniz kırmızı toz biberle renklendirebilirsiniz.Jun 9, 2017

Yoğurtlu patlıcan mezesi adı nedir?

Meze tariflerinde sıkça kullanılan tahin ve közlenmiş patlıcan bir araya gelince ortaya nefis mütebbel tarifi çıkıyor, mutlaka denemelisiniz.

Mütebbel Yemeği nasıl yapılır?

Mütebbel Nasıl Yapılır?

  1. Sivri bir bıçak yardımı ile patlıcanlarda delikler açın. …
  2. Patlıcanları soğuk suyun içine daldırın. …
  3. Patlıcan içini çatalla ezerek püre haline getirin. …
  4. Tuzunu de ekleyip karıştırın. …
  5. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin, nar taneleri ve yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık serpip servis yapın.

Aug 18, 2021

Köz patlıcan meze nasıl yapılır?

Patlıcanları ince ince doğrayın ve geniş bir kaseye alın. Sarımsakları rendeleyerek patlıcanların üzerine ekledikten sonra tuz, karabiber , zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin ve güzelce karıştırın. Servis tabağına alarak üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin.

Patlıcan tarator nasıl yapılır?

Patlıcan Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Közlenmiş patlıcanları minik minik doğruyoruz ve zeytinyağ ile kavuruyoruz.
  2. Diğer yandan yoğurdu tuz ile suyla açıyoruz ama çok cıvık olmayacak.
  3. Tabağımıza önce kavrulan patlıcanları üzerine yoğurdu daha sonrada eritilmiş pul biberli sosu üzerine gezdiriyoruz.

Sarımsaklı yoğurtlu patlıcan nasıl yapılır?

Patlıcanlar soğurken sarımsaklar kabuklarından temizlenip havanda ezilir ve tuz yoğurt iyice karıştırılır. Patlıcan tam soğuduğundan emin olduktan sonra yoğurdun içine karıştırın servis tabağına alın.

Patlıcan Közden ne yapılır?

Köz Patlıcanlı Humus, Hatay Ekşileme, Köz Patlıcanlı Kiş, Hünkar Beğendi, Kahvaltılık Sos, Köfteli Hünkar Beğendi, Mütebbel, Tavuklu Ali Nazik, Çentik Kebabı, Patlıcan Çorbası, Tahinli Patlıcan Salatası, Söğürmeli Kebap, Közlenmiş Patlıcan Köftesi (Kıymasız), Babagannuş, Ali Nazik Kebabı, Köz Patlıcanlı Havuç Salatası, …

Manço mezesi nasıl yapılır?

Patlıcanlar alacalı soyulup doğranıp tuzlu suda bekletilir.Bekletilen patlıcanlar kağıt havluyla kurulanır az yağda kızartılır.Ayrı tencerede biber, soğan ve sarımsak, zeytinyağın da kavrulur.Üzerine salça eklenip domatesler dökülür.Domates pişince baharat ve kızarmış patlıcan eklenir ve altı kapatılır.