Ortodonti yüz maskesi

Ortodonti yüz maskesi ne kadar sürer?

Tedaviye 8 yaşında (ağız dışı) yüz maskesi kulanılmasıyla başlanır. Bu tedavi 6 ay sürer (vakaya göre değişir) ve üst çenenin yeterince öne alınması başarıldıktan sonra (iskeletsel bozukluğun giderilmesinden sonra) aktif tedavi sonlandırılır.

Ortodontik yüz maskesi ne işe yarar?

Yüz maskesi, üst çenenin gelişim geriliğini tespit edilen çocuk hastalarda, üst çenenin öne doğru büyümesini tetiklemek ve alt çene gelişimi sınırlamak için kullanılmaktadır. Üst çenenin büyümesinin gerçekleştiği 8-10 yaş aralığı başarılı sonuç elde edilmesi açısından oldukça önemlidir. …

Ortodonti yüz maskesi nasıl takılır?

Alın ve çene ucundan destek alan yüz maskesi, üst çene diş kavsine yapıştırılmış aparey üzerinde bulunan çengellerden yüz maskesinin ağız hizasındaki çıkıntılarına elastikler ile bağlanır. Yüz maskesi hasta tarafından takılıp çıkarılır ve hekimin talimatına bağlı olarak (ortalama 12-14 saat/gün) kullanılır.

Üst çene genişletme kaç yaşına kadar yapılır?

Üst çenenin genişletilmesi için yapılan işlem, ameliyatsız üst çene genişletme işlemidir. Üst çenenin genişletilmesi çeşitli apareyler kullanılarak 18 yaşına kadar kolaylıkla yapılabilir. 18 yaşından sonra da minivida destekli apareyler kullanılarak genişletme sağlayabiliyoruz.

Çene geriliği için ne yapılır?

Alt çene geriliği oldukça belirgin ve estetik problemler yaratıyorsa, ortognatik cerrahi operasyonlar düşünülür. Ortognatik cerrahi operasyon, ortodontik tedavinin belli bir aşamasında, diş telleri çıkarılmadan genel anestezi altında plastik cerrah ya da ağız, diş ve çene cerrahı tarafından gerçekleştirilir.

Ortodonti de ne yapılır?

Ortodonti dişlerin kötü kapanışı ve çeneler arasındaki problemlerin teşhis ve tedavisini yapıldığı diş hekimliği dalıdır.

Aparey kaç yaşında kullanılır?

Ağız dışı apareyleri büyüme atılımını çok hızlı olduğu 12–16 yaş arasında çenelerin büyümesini yönlendirmek için kullanmak mümkündür. Ağız dışı apareyleri üçe ayırabiliriz. Yüz maskesi üst çenenin alt çeneye ya da kafaya göre geride olduğu durumlarda, üst çeneyi öne almak amacıyla kullanılır.