Lazerle sünnet yaptıranların yorumları

Hangi sünnet yöntemi daha iyi?

Sünnet çan, gomco, plastik kıskaç ve cerrahi sünnet yöntemleriyle yapılabilirken, hastane ortamında komplikasyon gelişme ihtimali en düşük yöntem olan cerrahi sünnet yapılmaktadır.

Lazerle sünnet zararlı mi?

Dr. Selçuk Şahin, "lazer ile sünnet" diye bir kavram olmadığını belirterek, "Lazer kelimesinin cazibesine aldanmamak gerekir. Burada yapılan işlem elektrikle ısıtılmış bir havya ile sünnet derisinin çıkarılmasıdır. O bölgenin damarlanmasını bozduğu için sonrasında istenmeyen sonuçlar doğurabilir" ifadelerini kullandı.

Lazerle yapılan sünnet kaç günde iyileşir?

Lazerle Sünnet İşleminin Avantajı Neşter ile kesilen derinin 1-2 hafta içinde iyileşmesi gözlemlenirken lazerle kesilen deri en fazla 1 haftada iyileşme gösteriyor.

Sunnette lazer mı dikişli sünnet mı?

Sünnet işleminde temel amaç penis ucunu kapatan sünnet derisinin cerrahi olarak çıkarmaktır. Genellikle klasik yöntem tercih edilmelidir. Halk arasında “ lazerle sünnet” denilen ama aslında lazer yerine elektrikle ısıtılmış telin kullanılan bir yöntemle sünnet yapılabilir.

Sünnette klips mi dikiş mi?

Plastik klips yönteminin dikişli sünnette göre en önemli avantajı, komplikasyon oranlarının, yani risklerinin anlamlı ölçüde düşük olmasıdır. Dikişli sünnet sonrası en büyük risk kanamadır. Dikişli sünnet sonrasında olan kanama genellikle tekrar dikiş atılmasını gerektirir.

Sünnette hastaneye giderken neler alınmalı?

Sünnet için hastaneye giderken yanınıza temiz çamaşırlar, bebek bezi, alt silme mendili, mümkünse steril su ile ıslatarak steril pamuk ile alt temizliği yapın. Yanınıza çocuğunuz için pijama ve sevdiği oyuncaklar ile daha önce hiç oynamadığı yeni oyuncaklar alın.

Lazerle sünnet yapmak caiz mi?

Şayet sağlık yönü ile bir sıkıntı olmayacaksa lazer metoduyla erkek çocukların sünnet (hitan) uygulamasında dinen bir sakınca olmaz.