Kışlık patlıcan konserve

Soyulmuş çiğ patlıcan nasıl saklanır?

Patlıcanları bütün olarak ateşte ya da fırında közledikten sonra kabuklarını soyup kesebilirsiniz. Ardından bir buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Patlıcan kışa nasıl hazırlanır?

Kışlık Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin. …
  2. Biberleri küp küp doğrayın ve bir kenara alın. …
  3. Domatesleri de güzelce kavurduktan sonra, patlıcanları süzün, durulayın ve ilave edin.

Kış için patlıcan nasıl saklanır?

Patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra oda sıcaklığında tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan patlıcanları porsiyonlar halinde ayırın ve buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını düğümledikten sonra üzerine tarih etiketi koyun ve buzluğa yerleştirin.

Kavanozda közlenmiş patlıcan nasıl yapılır?

Kavanozda Köz Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun doğrayın.
  2. Üzerine damak zevkinize göre tuz ekleyin kavanozlara doldurun.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  4. Tencerede ters şekilde 40 dk kaynatın. Sudan çıkarın bir gün ters bekletin hava almadığı müddetçe asla bozulmaz.

Sep 10, 2020

Çiğ patlıcan difrize nasıl konur?

Tercih sizin. ) Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.

Patlıcanı dondurucuya nasıl koyabilirim?

2- Kızartma: Karnıyarık, imambayıldı, patlıcan oturtma, patlıcan musakka, islim kebabı ve kızartmalık olarak patlıcanları dondurucuda saklamakta bir başka yöntem. Patlıcanlar hangi yemekte kullanılacaksa o şekilde kızartılır. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.

Patlıcan buzlukta nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?

Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.