Kültür bakanlığı sanatçıları listesi

Kültür Bakanlığı sanatçı kartı ne ise yarar?

Sanatçı Tanıtma Kartı sahibi olanlar, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen sergi, festival ve kültür günleri gibi etkinliklere gönderilerek destekleniyor ve geleneksel sanatların tanıtılmasına katkı sağlıyor.

Türkiyede kaç tane devlet sanatçısı var?

Sanata olan katkıları ve yaptıkları hizmetler sonucunda; Kültür Bakanı'nın teklifi ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile 41 yıl önce verilmeye başlanan devlet sanatçısı unvanına sahip artık sadece 24 kişi kaldı. 1971-1998 yılları arasında Zeki Müren, Barış Manço'nun da aralarında olduğu 140'tan fazla kişiye bu unvan verildi.

Devlet sanatçısı kimlerdir?

15 Mart 1971 tarih ve 13779 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik çerçevesinde Devlet Sanatçısı unvanı verilen sanatçılar:

  • Prof. …
  • Necil Kazım Akses (Kompozitör)
  • Ulvi Cemal Erkin (Kompozitör)
  • Mithat Fenmen (Kompozitör)
  • Prof. …
  • Gülay Uğurata (Piyano Sanatçısı)
  • İdil Biret (Piyano Sanatçısı)
  • Suna Kan (Keman Sanatçısı)

Sanatçı Tanıtım Kartı ne işe yarar?

Söz konusu alanlarda sanat/zanaat icra eden ve kurullarca uygun görülen sanatçılar Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezinde Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olarak kayıt altına alınmakta ve Genel Müdürlüğümüz tarafından kendilerine “sanatçı tanıtma kartı” verilmektedir.

Sanatçı kimliği nedir?

manken, sporcu, sosyete guzeli ya da playboyu, vs. turu insanların sarki soylemeye basladiklarinda sahip olduklari kimlik belgesidir.

Devlet sanatçısı olmak için ne gerekir?

'Devlet Sanatçısı', payesi ilk kez 1971'de verilirken kişilerde şu özelliklere sahip olma şartı aranmıştı; * Türk toplumunun kültür ve sanat hayatına üstün hizmette bulunmak. * Eserleri ve icrası ile yaratıcılık gücünü ve yeteneğini göstermiş olmak. * Mesleğinin örnek bir temsilcisi olmak.

Devlet sanatçıları ne kadar alıyor?

A — Sanatçılar için, 224.000 – 630.000 TL. B — "Sanat Uygulatıcıları (Uygulatıcı Uzman Memurlar)" için, 154.000 – 420.000 TL.