Kuru patlıcan dolması nasıl yapılır

Kuru dolma harcı nasıl yapılır?

Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
  2. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.

Kuru patlıcan dolmasının içine ne konur?

İç harcı için;

  1. 2,5 su bardağı pirinç
  2. 200g kıyma.
  3. 2 adet soğan.
  4. 1 demet maydanoz.
  5. 2 diş sarımsak.
  6. 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  7. 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  8. 2 tatlı kaşığı tuz.

Kuru patlıcan kaç dakika haşlanır?

Önce genişçe bir tencereye su konur ve kaynatılır, su kaynayınca kuru patlıcanlar içine atılır, yaklaşık 10-15 dk tencerenin kapağı kapatılarak kaynatılır. Patlıcanlar haşlandıktan sonra soğuk suya tutulur ve içinde soğuk su olan başka bir kaba alınır.

Kuru patlıcan içi nasıl yapılır?

Kuru Patlıcan İçi Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce kuru patlıcan içini sıcak suda haşlayalım, suyunu iyice süzelim.
  2. Ardından kuru soğanı doğrayıp tencereye alalım, üzerine zeytinyağını koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Pembeleşince salça ile tüm baharatları ekleyelim.

Dolmanın iç harcı nasıl hazırlanır?

Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Biber dolmanın suyu nasıl ayarlanır?

Bir yemek kaşığı salçayı bir su bardağı suda erittikten sonra tencereye koyup (salçasız su da konulabilir), biberleri aşmayacak kadar sıcak su ilave edin, istenirse suya tuz ilave edilebilir. Kaynayınca kapağını kapatın, taşmaması ve dibine tutmaması için, küçük ocağa alın, ocağı iyice kısın.

Patlıcan dolma içi nasıl hazırlanır?

Harcı patlıcanların içine doldurun ve tencereye dizin.Dolmanın suyu için salçayı suda açtırın ve tuzunu yağını da ekleyerek güzelce karıştırıp tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 50 dk kadar pişirin. Dolmalarınız servis hazır. Afiyet olsun.