Kunduru buğday fiyatları

Kunduru buğday nedir?

Atalık buğday tohumlarımızdan biri olan kunduru buğdayı çok set bir buğday türümüzdendir. Makarnalık bir cins olarak tanınmasına rağmen kunduru buğdayı yerel tüketimde eskiden çok yayğındı fakat günümüzde verimliliği düşük ve öğütülmesi çok zor olduğu için genelde yeni tohumlar kullanılmaktadır.

Şahman buğdayı nedir?

Kimi tarihi kanıtlara göre, Anadolu'da 12 bin yıldan bu yana buğday tarımı yapılmaktadır. … Şahman buğdayı; uzun boylu, kılçık boyu uzun, sürmeye dayanıklı, alternatif yetişme tabiatlı (ne yazlık ne kışlık tip, ikisinin arasında yer alır), kışa orta düzeyde dayanıklı olup kuraklığa daha dayanıklıdır.

Kızılca buğday nedir?

Kızılca buğday, hitit kitabelerinde adı geçen nadir ekmeklik buğdaylardandır. Kitabede yeralış şekli kalın somun ekmeğin kızılca buğdaydan yapılacağı şeklindeki bir notdur.

Orta tarlanın Kunduru buğdayı ne demek?

Bölgede “Sivaz/Sivas” denilen soğuğa ve susuzluğa dayanıklı buğday çok ekilirdi. Bu buğdayın taneleri küçüktü ve yamaç arazilerde, kurak tarlalarda fazla su istemeden yetişirdi. Daha sonra “kunduru” denilen daha iri ve beyaz buğday ekilmeye başlandı. Kunduru buğdayı daha iri, beyazdı.

En verimli buğday hangisi?

"Hüseyinbey" tohumunun yıllardır Türk ıslahçılarının bir ton sınırını geçme hedefinin sonuna geldiğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Eser, "Daha önce yerli ve milli bir çeşit, Hüseyinbey, ülkemizde, çiftçi şartlarında 1200 kilogram ile en yüksek verim alma rekorunu kırmıştı.

Köse buğday Nedir?

“Kırmızı ve sert bir buğday türü olan 'Köse Buğday'ın ekmeği daha dayanıklı ve geç bayatlıyor. Doğu Anadolu, Bitlis bölgesinde tandır ekmeği yapımında tercih edilen buğday türlerinin başında geliyor. Köse buğdayına bazı bölgelerde zeron, rutik veya Kırik de denilmektedir.

Şahman ne demek?

anadoluda bir buğday cinsi. anadolu topraklarında, üretimi nerdeyse bitmek üzere olan nice yerli bitkiden biri.