Kombucha çayının faydaları

Kombu çayı, yağ yakımını hızlandırarak fazla kilolardan daha hızlı kurtulmaya destek oluyor. Vücudun çeşitli yerlerinde oluşan iltihaplanmalara karşı vücudu destekliyor, iltihaplı bölgelerin daha hızlı iyileşmesine yardım ediyor. Zararlı maddelerin vücuttan daha hızlı bir şekilde uzaklaştırılmasını sağlıyor.May 18, 2017

Kombu çayı kimler kullanamaz?

KİMLER TÜKETMEMELİ? HIV/AIDS hastaları, böbrek ve kanser hastaları gibi bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler bu çayı tüketmekten kaçınmalı. Ayrıca şekerli ve asidik içeriği huzursuz bağırsak sendromu hastalarında ishal, karın ağrısı, şişkinlik gibi sindirim şikayetlerini artırabilir.

Kombu çayının zararları nelerdir?

Kombucha tüketimine bağlı olarak alerji, sarılık, mide bulantısı, kusma, baş ve boyun ağrısı gibi yan etkileri vardır. Asidik bir içecek olan Kombucha'nın seramik kaplarda kullanılan ciladan kurşunu uzaklaştırması sonucu semptomatik kurşun zehirlenmesine yol açtığını unutmamak gerekir.

Kombu çayı neden yasaklandı?

Kombu çayı yasaklı listede olan çaylardan biridir. Bakteri ve mantarlardan hazırlanan bu çay, hassas gebelerde enfeksiyona neden olabilir. Bu nedenle tüketmekten kaçınmalısınız. Sık sık idrara çıkaracağı ve ishali tetikleyeceği için bebeğe de anneye de zarar verebilir.

Kombucha çayı ne kadar içilmeli?

Kombu Çay'ın başlangıçta sabahları aç karına bir bardak içilmesi tavsiye edilmektedir. Bu şekilde 1 hafta boyunca tüketildiğinde vücudu Kombu Çay'a alıştırdıktan sonra ikinci haftadan itibaren öğle yemeklerinden de yarım saat önce içilebilmektedir.

Kombucha ne zaman içilmeli?

Kombuchanızı, canınızın istediği her zaman içebilirsiniz. Yemeklerin yanında, gazlı şekerli içeceklere iyi bir alternatif olabilir, yemeklerden sonra sindirime yardımcı olabilir, sabahları aç karna sirke yerine içilebilir.

Kombu çayında hangi vitaminler var?

Kombu çayı C vitamini, B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerini, proteinlerin yapıtaşı olan amino asitleri, demir, bakır, çinko, flor, klor, iyot, fosfor minerallerini de içerir. Kombu çayının içeriği mayanın kalitesine, kullanılan çayın türüne, fermantasyon süresine, sıcaklığına ve şeker içeriğine bağlı olarak değişir.

Kombucha çayı Nasıl Hazırlanır?

1.5 su bardağı toz şeker. Kombucha mantarı (mayası)…

  1. Çelik bir tencerenin içine 3 litre suyu koyun ve kaynatın.
  2. Su kaynamaya başladığında içine şekeri ekleyerek 5 dakika boyunca karıştırın.
  3. Karıştırma işlemini metal kaşıkla yapın.
  4. Karıştırma işleminin ardından tencereyi ocaktan alın ve içerisine çayı ekleyin.