Kimyasal değerlendirme uzmanı yönetmeliği

Kimyasal değerlendirme uzmanı ne iş yapar?

KİMYASAL DEĞERLENDİRME UZMANI (KDU) PROGRAMI Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU), Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik uyarınca aşağıda belirtilen değerlendirmeleri yapar ve Kimyasal Güvenlik Raporu'nu hazırlar.

Kimyasal değerlendirme uzmani kimler olabilir?

Kimler Kimyasal Değerlendirme Uzmanı Olabilir? … Kimya, biyoloji, biyokimya, biyoteknoloji, moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği, biyomedikal mühendisliği, çevre mühendisliği, kimya mühendisliği, Kimya alanında yüksek lisans veya doktora yapmak.

Kimyasal değerlendirme uzmanı nasıl olunur?

Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU) olunabilmesi için; Üniversitenin diğer lisans bölümlerinden mezun olup kimyasallara ilişkin üretim, laboratuvar, kalite kontrol veya kimyasalların yönetimi alanında en az 5 yıl çalışmış olmak. 2. Bakanlık onaylı eğitim kuruluşundan, zorunlu 64 saatlik eğitim alınmalıdır.

Kimyasal Değerlendirme Uzmanı nerede çalışır?

Kimyasal Değerlendirme Uzmanı Çalışma Alanları: Kimyasal üretim yapan, kimyasal ithalatı yapan veya mevzuat kapsamında danışmanlık yapan kuruluşlarda veya bireysel olarak çalışabilir.

Kdu zorunlu mu?

KKDİK Yönetmeliği Kayıt Sürecinde Firma Bünyesinde KDU Bulunması Zorunlu Mudur? Hayır, firma bünyesinde KDU bulundurma zorunluluğu yoktur. Danışmanlık firmalarından ya da serbest çalışanlardan da KDU desteği alınabilir. Aynı zamanda bir firma her hammaddesi için aynı KDU ile devam etmek zorunda değildir.

Kimyasal değerlendirme uzmanlığı nedir?

Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU) Nedir, Kimler KDU olabilir? KKDİK Yönetmeliğine göre; kimyasalların kayıt için gerekli verilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın (KKS) Kimyasal Kayıt Sistemini kullanarak kayıtlarını yapmaya yetkili, SDS/GBF Hazırlayıcılığını da kapsayan bir yetkidir.

Kimyasal Güvenlik Raporu Nedir?

Kimyasal güvenlik raporu hazırlaması gereken tedarik zinciri içindeki herhangi bir aktör, ilgili maruz kalma senaryolarını, uygun olduğu durumlarda maruz kalma ve kullanım kategorileri dahil olmak üzere tanımlanan kullanımları içeren güvenlik bilgi formunun ekinde sunar.