Keten tohumunun faydaları ve nasıl kullanılır

Keten tohumu bağırsakları çalıştırması ve içerdiği zengin B12 vitaminin yanı sıra sağladığı tokluk hissi ile zayıflamak için de kullanılır. Bu tohum ile hem sağlıklı hem de doyurucu yemekler yapılabilir. Keten tohumu yemeklerin yanı sıra çay olarak da tüketilebilir.

Keten tohumu Nasıl Kullanılır?

Keten tohumu tüketmenin en iyi yolu filizlenmiş formda tüketmektir. Tohumları ıslatmak ve daha sonra filizlendirmek fitik asidi çıkarır ve ayrıca mineral emilimini arttırır. Tohumlar ılık suda 10 dakika veya soğuk suda 2 saat bekletilebilir. Tohumlar sabah mısır gevreğine eklenerek tüketilebilir.

Keten tohumu günlük ne kadar tüketilir?

Keten tohumunu günde 2 tatlı kaşığı olarak tüketebilirsiniz. Günlük tüketim miktarı 40 gramı aşmamalıdır. Keten tohumunun aşırı miktarda kullanılması zararlı olabilir.

Kabızlık için keten tohumu nasıl kullanılır?

Hazırlanışı ise şu şekildedir; Kuru erik ve kuru kayısı ufak ufak doğranır, yoğurda ilave edilir. En son 2 çay kaşığı keten tohumu eklenerek karıştırılır. Kabızlık sorununuz geçene kadar her gün hazırlanabilir ve akşam yatmadan önce tüketilebilir.

Keten tohumu nasıl tüketilmeli Saraçoğlu?

Keten tohumu, günde 2 kez (sabah ve akşam) yoğurtla karıştırılarak yenebilir. 1 kase yoğurt ve ½ tatlı kaşığı keten tohumunun karıştırılması yeterli olacaktır. Ayrıca uyumadan önce ½ tatlı kaşığı keten tohumunu çiğnedikten sonra yutmanız ve üzerine 1 su bardağı kadar su içmeniz de hayli etkili olacaktır.

Keten tohumu direk yenir mi?

Keten tohumunu çiğ olarak tüketmemekte fayda vardır. Çiğ ya da olgunlaşmamış keten tohumları toksin içerebilir. Pişireceğiniz yemeklere keten tohumu katmayın.

Keten tohumu Öğütülmeden yenir mi?

Çoğu beslenme uzmanı sindirimi daha kolay olduğu için öğütülmüş keten tohumunu önermektedir. Keten tohumu öğütülmediği takdirde bağırsaklara tam öğütülmeden ilerler. … Yüksek lif ve omega-3 yağ asidi miktarı ile bilinen keten tohumu genellikle sindirim sistemi sorunları olanlar tarafından tüketilir.

Keten tohumu buzdolabında kaç gün saklanır?

Öğütülmemiş keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini koruyabilirken öğütülmüş keten tohumu dayanıksızdır, bu nedenle koyu renkli ve hava geçirmez cam kaplarda en fazla 30 gün saklanmalıdır.