Katmer nasil yapilir

Katmer yapılışı nasıl olur?

Yapması kolay, yemesi çok zevkli katmerimizin yapılışı.

  1. Yufkamızı alıyoruz, tam ortasına 25*25 cm lik alanı kaplayacak şekilde tereyağını sürüp üzerine fıstığımızı serpiyoruz.
  2. Sonra şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça sade kaymak koyuyoruz.
  3. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlıyoruz.

Katmer hamurunun icine ne konur?

Tel Tel Yumuşacık Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 su bardağı ılık süt.
  2. 1, 5 çay kaşığı tuz.
  3. Bir çay kaşığı kuru maya.
  4. Yaklaşık 2,5 su bardağı un.

Mar 29, 2016

Katmer hamuruna maya konur mu?

Mayalı katmer yapımı için; derin bir kap içine 1 su bardağı ılık süt dökün. Üzerine 1 çay kaşığı instant kuru maya ve 1 buçuk çay kaşığı tuz koyup, karıştırın. Ardından 3 su bardağına yakın unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Katmer hamuru nasıl yapılır?

Katmer / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  1. Su ve tuzu geniş bir kaba alarak tuz tamamen eriyinceye kadar elinizle karıştırın.
  2. Üzerine unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru sekiz eşit bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gün dinlendirin.

Tahinli katmer nasıl yapılır tarifi?

Sırasıyla maya, su, süt, şeker ve tuz eklenerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır, mayalanan hamur 10 bezeye ayrılır. Bu arada tereyağı eritilerek tahin ile karıştırılır. Daha sonra bezeler tek tek açılıp aralarına tahinli karışım sürülüp rulo yapılır.

Katmere ne konur?

KATMER MALZEMELERİ:

  • Hamur için: -Beş buçuk su bardağı un. -2 su bardağı sıcak su. -2 çay kaşığı tuz.
  • Hamuru açmak için: -1 su bardağı un.
  • İçi için: -3 çorba kaşığı tereyağı -3 çorba kaşığı margarin.
  • Üzeri için: -1 su bardağı su. -1 çorba kaşığı tereyağı -2 çay kaşığı tuz.

Dec 23, 2016

Katmer hangi undan yapılır?

Antep Katmeri'nin hamuru için 1 kilogram sert buğday unu, 550 mililitre klorsuz su, 20 gram kaya tuzu bir kapta karıştırılarak yoğurulur. 160 ilâ 180 gram hamur yumakları hazırlanır ve piştiğinde kokusunu vermeyecek bitkisel sıvı yağ ile hamurun üst kısmı yağlanarak 8 ilâ 10 saat arası buzdolabında bekletilir.