Kara lahanadan neler yapılır

Kara lahana sapları ile ne yapılır?

Kara Lahana Sapı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahana saplarını yıkayıp kaynayan suda bir kaç dk haşlayıp süzelim.
  2. Tenceremize yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, kapya biber ve yağı alarak soteleyelim.
  3. Üzerine salça ve baharatı ilave ederek bir iki dk karıştıralım.
  4. Haşladığımız lahana sapını ekleyerek kavuralım.

Kara Lahana nasıl tüketilmeli?

Kara lahana, birçok yemek çeşidine yakışabilen bir besindir. Kara lahanayı kavurma, haşlama, buharda pişirme yöntemleri ile hazırlayabilir; çorba, sarma, börek, yemek, salata olarak tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra haşladıktan sonra mikserden geçirerek püre haline getirebilir ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.

Karalahana Diplemesi nasıl yapılır?

Bir tencereye su ekleyip kaynamaya bırakalım. Karalahanayı güzelce yıkayalım ve ince ince keselim. Su kaynadıktan sonra karalahanayı 10 dakika haşlayalım. Pilavlık bulguru da ekleyip beş dakika sonra altını kapatalım, bulgurların biraz daha şişmesini bekleyelim sonra süzelim.

Kara mancar kavurması nasıl yapılır?

Karalahana Kavurması Nasıl Yapılır?

  1. Kara lahanaların sert saplarını kesip yapraklarını güzelce yıkıyoruz. İnce ince doğruyoruz.
  2. Soğanları küpler halinde doğruyoruz. …
  3. Suyunu çeken karalahanayı ara ara karıştırıp iyice kavuruyoruz. …
  4. Çırpılmış yoğurdu döküyoruz.

Kara lahana sapı yenir mi?

Karalahana saplarını minik parçalar halinde keselim. Bir tencereye su koyup kaynatın içine kesilen saplarını boşaltın. … Üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra servise hazır.

Kara lahana salamurası nasıl yapılır?

Karalahana Salamurası Tarifi Nasıl Yapılır? Lahanayı yıkayıp ince ince dilimlenir derin bir kaba alınır ardından su, tuz, limon tuzu, ilave edilir, en az bir gün bekletilmesi gerekir daha sonra ne zaman kullanmak isterseniz tercih ettiğiniz yemeklerle yenilir.

Kara lahana çiğ yenir mi?

Pişirilerek tüketildiği gibi salatalarda çiğ olarak da kullanılmaktadır. C vitamininden zengin olup, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içerir. C vitamini açısından zengin bir kaynaktır.