Kahverengi vajinal akıntı

Kahverengi veya kanlı akıntı, özellikle adet dönemi sırasında veya hemen sonrasında meydana geldiğinde genellikle normaldir. Adet döneminin sonunda geç bir boşalma olduğunda kırmızı yerine kahverengi görülebilir. Ayrıca dönemler arasında az miktarda kanlı akıntı yaşanabilir ve buna lekelenme denir.Jun 22, 2020

Kahverengi kanama hamilelik belirtisi mi?

Tüm kadınlarda vajinal akıntılar çeşitli zamanlarda ortaya çıkabilir. Kahverengi akıntı çoğu zaman dişi üreme organının doğru çalıştığının göstergesi olabilir. Bazı koşullarda kahverengi akıntı hamilelik belirtisi olabilir. Bunun yanı sıra hormonal dalgalanmalar da kahverengi akıntıya neden olabilir.

Kahverengi akıntıdan ne zaman sonra adet olunur?

Yumurtlama döneminde olma: Kadınlarda adet dönemi öncesi iki hafta kala başlayan kahverengi akıntılar yumurtlama dönemine bağlı olarak yaşanan hormon değişimleri sonucu görülür. Buna bağlı kahverengi adet kanaması normal bir süreç olarak kabul edilir.

Adet mi yoksa gebelik mi?

En şüphe uyandıran hamilelik belirtisi adet (regl) döneminde adet görmemektir. Ancak bulantı, yorgunluk, artmış vajinal akıntı veya göğüslerde gerginlik hissi de hamileliğin belirtileri arasındadır. Bunun dışında gebeliğin yeni oluştuğu dönemde de kadınların vücudunda bazı değişiklikler meydana gelir.

Adet kanıyla hamilelik kanı nasıl ayırt edilir?

İmplantasyon (üste görme kanaması) kanaması birkaç damla veya en fazla 1 pet kadar, hafif pembe veya kahverengidir. Normal adet kanaması koyu kırmızı renklidir. İmplantasyon kanaması ise 1 gün veya en fazla 2 gün süren siyahımsı, kahverengi en fazla 1 pedlik bir kanamadır.

Kahverengi lekelenme adet başlangıcı sayılır mı?

Adete hazırlık aşamasında kanın bekleyip tazeliğini kaybetmesi nedeniyle oluştuğundan kahverengi akıntı adet olarak sayılmaz. Adetten önceki kahverengi akıntı beklemiş kanın göstergesidir. Bu akıntıyı takiben adet görüldüğü için bir hastalığın varlığından söz edilemez.

Adet öncesi lekelenme kaç gün sürer?

Lekelenmenin adet döngüsü ile düzenli seyrettiği vakalar da bulunur. Özellikle bir sonraki adet kanamasından 14 gün önce gerçekleşen yumurtlama dönemini takiben, lekelenme olabilir. Bu tip vakalarda kanama genellikle 1-2 gün ile sınırlıdır. Bazı kişilerde bu tarz lekelenme düzenli şekilde oluşabilir.

Hiçbir belirti olmadan hamilelik olur mu?

Hamileliklerin önemli bir kısmında hiçbir belirti olmayabilir. Yani bel ağrısı, uykuya eğilim, sersemlik ve onun dışında bazı gıdalara karşı hassasiyet, bulantı, bazı gıdalardan tiksinme, bunların hiç birisi olmayabilir.