Izaleyi şuyu dava dilekçesi örneği

Izaleyi şuyu davası nasıl durdurulur?

Ortaklıktan memnun olmayan ve bunu sonlandırmak isteyen dava açmaya hakkına sahip ortak mahkemeye başvurarak ortaklığın taksim ya da satış yoluyla giderilmesini talep edebilir. Bu nedenle söz konusu ortaklardan birinin ya da birkaçının bu davayı açmasını engellemenin herhangi bir yolu kural olarak yoktur.

Avukat tutmadan izale i şuyu davası açılır mı?

İzale-i şuyu davası, paylı mülkiyete sahip olan paydaşların, söz konusu mal üzerindeki hakkını almak istemesi üzerine açılan dava olarak karşımıza çıkıyor. … Dava açarken avukat tutmak zorunlu olmamak ile birlikte bir avukatın size çok yardımı olacağını unutmayınız.

Izaleyi şuyu nasıl yazılır?

Ortaklığın giderilmesi (izale-i şüyu) davasında yetkili mahkeme taşınmaz malın bulunduğu yer mahkemesidir. Görevli mahkeme ise Sulh Hukuk Mahkemesi'dir.

Izaleyi şuyu davası kaç liraya mal olur?

Dava masraflarına bakıldığında başvuru harcı, peşin harç, dosya gideri, tebligat gideri, bilirkişi ve ücret masrafları dahil örnek 100.000 TL olan dava değerinde dava masrafı ortalama 3.500 TL civarındadır.

Izaleyi şuyu şerhi nasıl kaldırılır?

Tüm paydaşlar anlaştığına göre, ortak bir dilekçe ile İzale-i şuyu şerhinin kaldırılmasını isteyebilirler. Taleple bağlı olan Mahkeme şerhin kaldırılmasına karar verecektir.

Izaleyi şuyu parası nereye yatar?

İzaleŞüyu Davasında Satış Sonrası Para Paylaşımı Gayrimenkul, mahkeme kararıyla icra müdürlüğü tarafından sattırıldığından para icra müdürlüğünün hesabına yatar.

Izale i şuyu hangi durumlarda açılır?

Bu dava genellikle arsa , arazi daire gibi taşınmazların ortaklık konusunda yaşanan sorunların giderilmesinde açılır. Örneğin bir daireye malik olarak 4 hissedar olsun. Bu hissedarların, söz konusu daireyi birlikte idare etme imkanı yoksa açılacak olan dava ; İzale-i Şuyu yani Ortaklığın Giderilmesi Davasıdır.