Ispanaklı açma börek

Ispanak böreğinin hamuruna ne konur?

Kolay El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 5 su bardağı un.
  2. Yarım tatlı kaşığı sirke.
  3. 1 yumurta.
  4. 1 kahve fincanı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı tuz.
  6. Su (azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)

14 Feb 2015

El açması böreğin üzerine ne sürülür?

Üstüne yumurta sarısı ve zeytinyağı sürülüp susam serpilir. 180-200 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

Börek hamuruna ne konur?

Börek İçin Hamur Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  1. 2 yumurta.
  2. kuru maya.
  3. tuz.
  4. ılık süt.
  5. sıvı yağ
  6. aldığı kadar un.

18 Dec 2014

Yumuşak börek hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.

Ispanak harcı nasıl yapılır?

İç harcı için tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım. Kavrulduktan sonra salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım. Haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edip biraz karıştıralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

El açması börek nasıl yumuşak olur?

Un, su, tuz, daha yumuşak olmasını sağlamak için yoğurt ya da süt. Bu hamurlarda maya ya da kabartma tozu kullanmanıza gerek yok. Tarifinizde belirtilmemişse ilave etmeden tam kıvamında bir hamur elde edebilirsiniz. Özellikle incecik açmak için börekler için özel üretilmiş unları kullanmanızı öneririz.

Böreğin üzerine ne sürülür?

Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. — Yufkalar arasına sürülen sosta kullanılabilecek bir diğer malzeme ise sade sodadır. Ancak yufkanın her yerine eşit derecede sürmeniz önemli bir ayrıntıdır. — Böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ, süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün.