Ik uzmanı nedir

İnsan kaynakları uzmanı, insan kaynakları departmanında uzman statüsünde çalışan, başlıca görevi işe alım ve işten çıkarma olan kişiye verilen mesleki unvandır. … Tüm departmanlarla ilgilenen, şirket çalışanlarına eğitim veren ve onların motivasyonunu artıracak faaliyetlerde bulunan personel, insan kaynakları uzmanıdır.

İK eğitim uzmanı ne iş yapar?

Kurumun tüm bölümlerindeki çalışanlar ile ilgili eğitim incelemesi yapmak, Eğitim incelemesi sonrasında eksik eğitimleri saptamak ve bu konularla ilgili çalışmalarda bulunmak, … Düzenlenen eğitimlerin verimliliği hakkında analizler yapmak, insan kaynakları eğitim uzmanının görevleri arasındadır.

İnsan kaynakları uzmanı kimler olabilir?

İnsan kaynaklarında öncelikli olarak İnsan Kaynakları bölümleri olmak üzere, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine bağlı tüm bölümler, Psikoloji, Sosyoloji, İletişim Bölümleri, Mühendislik Fakültelerinden özellikle Endüstri Mühendislikleri olmak üzere diğer tüm mühendislik bölümlerinden mezun olanlar çalışabilir.

İK eğitim Nedir?

İnsan kaynakları eğitimleri, kurumlardaki insan kaynaklarının yetenek ve performansının saptanması ve artırılmasına yönelik temel ve ileri seviyedeki uygulama bilgilerini kapsar.

İK olmak için hangi bölüm okunmalı?

İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, İktisat, Sosyoloji, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümlerinden mezun olarak İK uzmanı olmak için önemli bir adım atabilirsiniz.

Eğitim uzmanları ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Eğitim Uzmanı4.2708.080
Eğitim Uzman Yardımcısı4.2505.350

Eğitim uzmanı kimler olabilir?

Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.

İnsan kaynakları uzmanı olmak için ne yapmalıyım?

İnsan kaynakları uzmanı olmak ve iyi bir şirkette çalışmak için öncelikle üniversitelerin dört yıllık insan kaynakları bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Bazı durumlarda işletme, iktisat, sosyoloji, çalışma ekonomisi gibi bölümlerden mezun olanlar da insan kaynakları uzmanı olabilmektedir.