Hatmi çiçeği fidanı

Hatmi çiçeği hangi ayda ekilir?

Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-22 derecedir. Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletilmelidir.

Hatmi çiçeği tohumu kaç günde çimlenir?

Çimlenme süresi 21-28 gündür. Çimlendirme toprağı çok sulu olmamalı hafif nemli olmalıdır. Işık gören bir yerde çimlendirme yapılmalıdır. Tohumları çevreye dağılır, yabani ot gibi her yerde kendiliğinden bitebilir.

Hatmi çiçeği tohumu nasıl ekilir?

Hatmi çiçeği tohumlarının ekiminde tohum ocağı oluşturulmalıdır. Oluşturulan her bir tohum ocağına 2-3 tane tohum atılması gerekir. Tohumlar toprağın 0,5-1 cm kadar altına gömülmelidir. Hatmi çiçeği tohumları 21-28 günlük sürenin sonunda çimlenir.

Hatmi cicegi ne zaman acar?

Çiçek açması Hatmiler ilkbahar ortasından itibaren veya yazın başlayarak uzun bir gövde üzerinde çiçekler açar. Çiçek açan uzun gövde genelde 1 – 1.5 metre kadar olup toprağın yapısına ve sulama durumuna göre 2 metreyi geçer. Ve hatta 5-6 metre bile uzarlar.

Hatmi çiçeği hangi mevsimde yetişir?

Katmerli Gül Hatmi Çiçeği Karışık Renk Çiçek Tohumu +-40 Adet. Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-22 derecedir. Tohumları ekmeden 24 saat önce nemli bir tülbent içerisinde bekletilmelidir.

Hatmi çiçeği hangi çiçek?

Hatmi çiçekleri / Gülhatmi ( Alcea rosea ) Daha çok şifalı bir bitki olarak tanınan hatmi çiçeği ( Alcea rosea ), ebegümecigiller / malvaceae familyasından, çok yıllık ve otsu bir bitki türüdür. Bir adı da gülhatmi'dir.

Hatmi çiçeği tohumu nasıl kullanılır?

Hatmi çiçeği tohumu nasıl kullanılır? Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Suyu güzelce kaynatıyor ve hemen ardından içine kurutulmuş hatmi çiçeklerini ilave ediyorsunuz. Bu şekilde 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içebiliyorsunuz.