Hamur ürünleri modülü

Özleştirilerek yapılan hamurlar nelerdir?

Geleneksel yemek kültürümüzde yufka ekmeği, erişte, mantı, su böreği ve gözleme özleştirilerek yapılan hamurlardan hazırlanan ürünlerdir. sunulmaktadır. Özleştirilerek yapılan hamurların temel malzemesi un, su, tuz olmakla birlikte yumurta ve yağ ilavesi ile yapılanları da vardır.

Mayalı hamurlar nelerdir?

Mayalı hamur, kuru ya da yaş maya ile yoğurduktan sonra uygun bir sıcaklıkta mayalanması için bekletilerek hazırlanan bir puf puf kabarmış, genellikle yumuşacık olan hamur çeşidir. Mayalı hamur ile poğaça, pide, ev pizzası veya açma yapabilirsiniz.

Basit hamurlar nelerdir?

Un, su, bazen de yumurta ve tuzla hazırlanan katı hamur: 1 kg unun yarısı kadar sıvı (2 yumurta ve 400 gram su veya 1 yumurta 450 gram su) katılıp hazırlanan hamur.

Pişirilerek yapılan hamurlar nelerdir?

Pişirilerek yapılan hamur tatlıları, tulumba tatlısı, hanım göbeği tatlısı, vezir parmağı, bademli hurma tatlısı ve arap başı gibi tatlılardır. Tatlıların hazırlanması büyük özen ister. Bu tip tatlılara haşlama hamur tatlısı da denir.

Özleştirilerek yapılan hamurlar kaça ayrılır?

Özleştirilerek Yapılan Hamurların Tanımı Özleştirilerek yapılan hamurlar katı ve sert hamurlardır. Katı ve sert hamur yoğrularak yapılır. Bu tür hamurları diğerlerinden ayıran özellik, yoğrulmaları az sıvı istemeleridir.

Çırpılarak yapılan hamurlar nelerdir?

1.4. Çırpılarak yapılan hamur çeşitleri kek, pandispanya ve sponge (baton, gato, rulo) hamuru olarak gruplandırılır.

Artan mayalı hamurla ne yapılır?

Mayalı Hamur, Yumurtalı Ramazan Pidesi, Kaşık Dökmesi, Kahvaltılık Çörek, Simit Pişi, Yufkadan Fındık Lahmacun, Halka Pişi, Tuzlu Lokma, Peynirli Dızmana Böreği, Tavada Mayalı Katmer, Susamlı Pişi, Tava Çöreği, Maydanozlu Pişi, Göçmen Böreği, Doyuran Pizza, Yağsız Poğaça, Orjinal Ramazan Pidesi, Patatesli Bazlama, …