Hamilelikte 8 hafta belirtileri

Belirtileri anne adaylarının vücut yapılarına göre farklılık gösteren gebeliğin 8. haftası, genel itibari ile mide bulantıları, baş dönmesi, artan aşerme durumu, vajinal akıntı ve baş ağrısı gibi etkileri sıklıkla gözlemlediğiniz bir süreç olarak nitelendirilebilir.

Gebeliğin kaçıncı haftasında rahim yukarı çıkar?

Gebeliğin ilk aylarında, rahim armuta benzer şeklini korurken, 12. Haftaya doğru artık küre şeklini alır ve kemik yapının üzerine çıkar. Bu haftadan sonra rahim öndeki pubik kemiğinizin üzerinde hissedebilecek büyüklüğe ulaşır.

8 haftada nelere dikkat edilmeli?

Ama genellikle gebeliğin 8. Haftasında; Halsizlik, yorgunluk, kabızlık, bulantı, fazla salya, hazımsızlık, gaz, mide kaynaması, baş ağrısı, sık sık idrara çıkma, vajinal akıntı, göğüslerde hassasiyet gibi birtakım değişimlerin yaşandığını söylemem gerekiyor.

8 haftalık gebelikte bebekte neler olur?

Bebeğin kolları, bacakları, el parmakları ve ayak parmakları daha belirgin hale gelir. Bebek önceki haftalara göre daha az kıvrıldığından seğirme ve sıçrama gibi hareketler gösterir. Artık tanımlanabilen bir burun, üst dudak, küçük göz kapakları ve kulakları vardır. Bebek bu hafta itibariyle hızla büyümeye devam eder.

8 haftalık bebek nerede durur?

8 haftalık bebek anne karnında hala ters bir C şeklinde duruyor. Önceki haftaya nazaran daha dik duran başı bedenine göre hala büyük ve bedeniyle neredeyse aynı boyda.

Bebek yukarı ne zaman çıkar?

17 haftalık bebek anne karnında leğen kemiklerinin üstüne doğru konumlanmıştır. Rahim büyüdükçe leğen kemiklerinin arasına sığamaz ve anne karnında yukarı doğru çıkmaktadır.

Bebek ne zaman göbek hizasına çıkar?

20. hafta, bebeğin anne karnında daha fazla hareket ettiği bir dönemdir. Rahminiz göbek deliğinizin hizasına denk gelmektedir.

2 aylik bebek hareketleri hissedilir mi?

2 aylık bebeğin ultrasonda hareket ettiğini görebilirsiniz. Bazı bebeklerin kol ve bacak hareketleri dahi görülebilir. Anne adayı bu hareketleri henüz hissetmeyecektir.