Ham bal faydaları

Ham Balın içerisinde aminoasitler, A, C, E ve B grubu vitaminleri, folik asit, demir, çinko ve antioksidan özellik gösteren fenolik ve flavonoid bileşenler yer alıyor. Bal bu değerli içeriğiyle antienflamatuvar, antiviral, antibakteriyel ve antioksidan özellik gösteriyor. Öksürüğün azalmasına yardımcı oluyor.30 Nov 2019

Ham bal ne kadar yenmeli?

Çocuklarda 5 yaş ve üstündeki çocuklara yarım tatlı kaşığı şeklinde, yetişkinler günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilir.

Ham bal zararlı mı?

Ham balda Clostridium botulinum bakterisinin sporları bulunur. Bu bakteri özellikle bebekler ve bir yaşın altındaki çocuklar için zararlıdır. Botulizm zehirlenmesine sebep olabilir ve bu da hayati tehlike oluşturan felce sebep olur. Ancak botulizm yetişkinler ve daha büyük çocuklar arasında çok nadir.

Ham bal yenir mi?

Kristalleşmiş balın tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmaz. Bu kimyasal bir bozulma belirtisi değil, fiziksel bir değişimdir. Bal kristal halde de doğrudan tüketilebilir. Üstelik ham bal içerisindeki değerli bileşenler korunduğundan yüksek anti-bakteriyel aktivite de gösterir” açıklamasında bulundu.

Ham bal nasıl anlaşılır?

Ham Bal Nasıl Anlaşılır? Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın tereyağı ya da krem kıvamına gelmesi balın ham bal olduğunu gösterir. Soğuk havada donma yapmazsa, bu balın sahte olduğu anlaşılır.

BEEO ham bal nasıl tüketilir?

İlave şeker içermez. Balla tatlandırılmıştır. Kullanım Önerisi: 2 yaşına kadar sabahları aç karnına 1 çay kaşığı, 2 yaşından sonra 1 tatlı kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Doğrudan veya ekmek, süt, yoğurt gibi gıdalarla beraber tüketilebilir.

Ham bal nasıl saklanır?

Çiğ balı hava geçirmez bir cam kavanozda saklayın. Balın kalitesini korumak için kavanozun kapağının uygun şekilde ve sıkıca tutturulması esastır. Çiğ bal kavanozu doğrudan güneş ışığından uzakta saklayın. Bir mutfak dolabı veya kiler içinde idealdir.

Neden ham bal?

Ham bal, yüksek ısıl işlem görmediği ve filtre edilmediği için vitaminler, enzimler, antioksidan, antimikrobiyal maddeler ve polen içeriğinden hiçbir şey kaybetmez, besin değerini korur. Bala uygulanan ısıl işlem ile baldaki enzimler ve mikroorganizmalar yok edilerek raf ömrü uzatılmaktadır.