Hacet namazına nasıl niyet edilir

Hacet namazına niyet etmek için "niyet ettim Allah rızası için dört rekat hacet namazı kılmaya" demek gerekmektedir. Ardından ise Allahu Ekber deyip tekbir getirmek getirmektedir. Ardından sureler okunarak namazın kılınmasına başlanmaktadır.Nov 2, 2021

Hacet namazı ve duası nasıl yapılır?

Hâcet namazı dört veya iki rekât olarak kılınabilir….

  1. Besmele çekilir.
  2. Fatiha suresi okunur.
  3. Sırasıyla İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur.
  4. Rükû ve secde yapılır.
  5. Oturarak Tahiyyat duası, ardından salli-barik ve Rabbena duaları okunur.
  6. Sağa ve sola selam verilerek 4 rekatlık hacet namazı tamamlanmış olur.

Hacet namazı ne zaman kılınır?

Hacet namazı mekruh olan vakitler dışında her zaman kılınabilmektedir. Müslümanların çoğu tarafından Ramazan ayında kılınması tercih edilen hacet namazı kandil günlerinde, cuma günleri, bayram akşamları, Kadir gecesi gibi mübarek gün ve gecelerde kılınması tercih edilmektedir.

Hacet namazı kaç gün?

Receb ayının ilk 10 gün, ikinci 10 gün ve üçüncü 10 günlük döneminde kılınacak 20 rekat Hacet Namazı vardır. Vatandaşlar arasında Receb ayı namazı olarak da anılan bu namazın kılınış şekilleri aynı olup yalnızca namazdan sonra okunacak dualar farklıdır.

Hacet namazı nasıl kılınır?

Muhammet'in buyurduğu kişi bir isteğini Allah'tan veya başka bir kişiden talep edeceği zaman önce güzelce abdest aldın ve iki rekatlık hacet namazını kılsın diye buyurmaktadır. Hacet namazı abdest alıp bu şekilde niyet ettikten sonra iki rekat şeklinde normal namaz dualarının okunmasıyla kılınmaktadır.

Hacet namazı 2 rekat nasıl kilinir?

Hacet namazı kılınırken ilk rekatta Subhaneke, Fatiha ve ardından 3 Ayetel Kürsi okunur. 2. rekatta ise Fatiha, İhlas Suresi, Felak ve Nas Sureleri ve ardından Ettehiyyatü duasının okunması gerekmektedir. 3. rekatta Fatiha Suresi, İhlas Suresi, Felak ve Nas Surelerinin okunması gerekmektedir.

Gündüz hacet namazı kılınır mı?

Hacet namazı günümüzde mekruh vakitler dışında olan her vakitte kılınabilir.

Hacet namazı yatsı namazından sonra kılınır mı?

Eğer geniş zamana yayılan bir dert veya arzu varsa yatsı veya teheccüt namazından sonra hacet namazı kılınır.