Grupla psikolojik danışma etkinlikleri

Grupla psikolojik Danışmada etkinlikler Niçin Kullanılır?

Grup sürecinde etkinlik kullanımının temel amacı grubu belli bir yöne çevirmektir. Devam eden bir oturumda lider, yeni bir konuya ihtiyaç duyulduğunu hissettiğinde, grubun odağını bu yeni konuya yöneltmek amacıyla da etkinliklerden faydalanabilir.

Grup rehberliği ile grupla psikolojik danışma arasındaki farklar nelerdir?

Grup rehberliği zihinsel, grupla psikolojik danışma ise duyuşsal bir süreçtir. Grup rehberliği o alanada yetişmiş bir uzman tarafından yürütülebilirken, grupla psikolojik danışma ancak bu alanda yetişmiş bir eleman tarafından yürütülebilir.

Büyük grup rehberliği nedir?

Grup rehberliği, “bireyin gelişmesine, kendisini ve imkânlarını tanımasına, gerçekçi ve uygun planlar ve seçimler yaparak kendini yönlendirmesine ilişkin grup etkinlikleri ve süreçleri” olarak tanımlanabilir. Grup rehberliğinin bireyleri geliştirici, koruyucu, düzeltici ve uyum sağlayıcı işlevleri bulunmaktadır.

Grupla rehberlik ne demek?

Grupla Rehberlik Bireyin gelişmesine, kendini ve olanakları tanımasına, gerçekçi ve uygun planlar, seçimler yaparak kendisini yönlendirmesine ilişkin grup etkinlikleri ve süreçlerdir.

Grupla Psikolojik Danişma evreleri nelerdir?

Psikolojik danışma gruplarının başlangıç, geçiş, eylem ve sonlandırma olmak üzere dört evrede ele alındığı görülmektedir.

Terapötik güçler nelerdir?

Bu güçler; psikolojik danışman, grup tarafından kabul, grup içerisindeki güven, grubun çekiciliği, beklentiler, danışanın hazır oluşu, ait olma, danışanın taahhüdü, katılım, danışanın sorumluluğu kabulü, açıklık, geri-iletim, terapötik gerilim, grup üyeleri ve grubun evreleridir.

Mesleki rehberlik ne demektir?

Meslekî rehberlik, bireyi kendi ilgi ve yeteneği ile meslekler hakkında bilgi sahibi yaparak kendine uygun bir mesleği seçip bu alanda ilerlemesine yardım etme sürecidir. Bu süreç, bireyin geleceğini planlamasına ve bir iş bulması konusunda doğru karar almasına yardım etmek bakımından önemlidir (MEB, 2013).