Gano ile bölüm değiştirme

Bölümümü nasıl değiştirebilirim?

Üniversiteye yerleştikten sonra isterseniz tekrar üniversite sınavına girmeden de okuduğunuz bölüm değiştirmek mümkün. Bu geçişlere de programlar arası yatay geçiş deniliyor. Bu geçişi okuduğunuz üniversitede başka bir bölüme geçerek de yapabilirsiniz. Buna da kurum için yatay geçiş deniliyor.

Ortalama ile bölüm değiştirilir mi?

Üniversiteler (Kurumlar) arası Yatay Geçiş İşlemi Bu işlem için öncelikle not ortalamanızın yeterli olması gerekiyor. Üniversiteler arası yatay geçiş işlemi yapmak istiyorsanız kayıtlı olduğunuz programdaki not ortalamanızın en az 100 üzerinden 60 olması gerekmektedir.

Bir bölümden başka bir bölüme geçiş nasıl yapılır?

Bölümler Arası Yatay Geçiş Şartları * Kişinin en azından 1 sene boyunca okuduğu bölümden ders görmüş olması ve alttan ders almaması gerekir. * Üniversite not ortalamasının 2.00'dan yüksek olması gerekir. * Gireceği bölümün aldığı puan türüne göre puanının – 15 yada +15 puan sınırı arasında olması gerekir.

Türkçe bölümden ingilizce bölüme yatay geçiş yapılabilir mi?

Bu yüzden ortalama ile yatay geçiş (kurumlar arası yatay geçiş) için üniversitenin şartları detaylıca incelemeniz gerekmektedir. ➖Türkçe eğitim veren bölümden 0 veya 0 İngilizce eğitim veren bölüme ortalama ile geçiş yapılamaz!

Bölümler arası yatay geçiş ne zaman yapılır?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Bölümler arası yatay geçiş nedir?

Yatay Geçiş, üniversite sınavı sonuçlarına göre bir programa yerleştirildikten belli bir dönem sonra, aynı ya da farklı bir bölüme ya da başka bir üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen öğrencilere belli kurallar çerçevesinde geçiş imkanı veren bir uygulamadır.

Yatay geçişte GANO önemli mi?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.