En kaliteli deniz yosunu

Sıvı deniz yosunu gübresi ne ise yarar?

Bitkilerin büyüme uçlarını uyarır ve sürgün gelişimine katkı sağlar. Sağlıklı, hızlı ve kılcal kök gelişimini sağlar. Bitkinin zararlılara ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Bitkilerde yaşlanmayı geciktirir ve sağlıklı bitki gelişimine katkı sağlar.

Sıvı deniz yosunu gübresi nasıl kullanılır?

20 ml/lt olarak 10-20 günde bir kullanılır. Yani sulama suyunun her litresine 20 ml (4 tatlı kaşığı) karıştırılarak kullanılır. Hem yapraktan hem de topraktan uygulanabilir. SEIKA markalı HÜMİK, YOSUN, NPK, MİKRON, DERMAN, KÖKLEN ve Hazır Kullanım Gübreler birbirleriyle karıştırılabilirler.

Deniz yosunu tarım ilacı ne işe yarar?

Amino asit gibi deniz yosunu da toprağın ve bitkinin verimli olmasını sağlar ve son yıllarda bu özellik de kanıtlanmış niteliktedir. Bitkilerin filizlenmesinden gelişimine kadar son derece etkindir. Direnç konusunda da amino grup asit gibi etkilidir. Bitkinin dayanıklı olmasını sağlar.

Deniz yosunu nasil bir bitkidir?

Deniz yosunu bitkisi, diğer adı ile moss, deniz diplerinin yanı sıra suların yüzünde ve nemli olan ağaçların gövde taraflarında ve kaya aralarında daha çok yaşar. Deniz yosununun rizoyit adı verilen bölgeleri vardır. Klorofil içeren bu bitkiler, aynı zamanda çiçeği olmayan sporlu bitkilerdir.

Deniz yosunu yapraktan verilir mi?

Deniz yosunu gübreleri üreticilerin daha kaliteli ürün elde etmeleri ve rekoltelerini yükseltmeleri için önemli bir alternatif. Uygulama hem yapraktan hem de topraktan yapılabiliyor.

Deniz yosunu nasıl kullanılır?

Deniz yosunu nasıl kullanılır? Deniz yosununu salatalarda ve çorbalarda kullanabilirsiniz. Toz halinde satın alabileceğiniz deniz yosununu ise yoğurtla karıştırıp tüketebilirsiniz.

Deniz yosunu bitkisi nasıl kullanılır?

Deniz yosunu, genellikle deniz diplerinde yetişmekte olup ayrıca, ağaçlarda, kaya aralarında, ya da su üzerinde de bulunabilmektedir….Deniz Yosunu Nasıl Tüketilir?

  1. Hamur işleri yapımında,
  2. Çeşitli çorbalarda,
  3. Meze yapımında,
  4. Sushi yapımında,
  5. Bitki çayı olarak,
  6. Kızartılarak,
  7. Çiğ şekilde tüketilebilmektedir.

Jan 7, 2019