Elma hoşafı nasıl yapılır

Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartalım. Daha sonra küp küp doğrayarak uygun bir tencereye alalım. Üzerine soğuk su ilave edelim ve elmalar yumuşayana kadar suyla birlikte orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatalım. Elmalar piştikten sonra şekeri ve bir adet limonun suyunu ilave edelim.Jul 21, 2012

Elma ile komposto nasıl yapılır?

Küp şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerine elmaları iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin. Yıldız anason, çubuk tarçın ve üzümü de ekleyerek elmalar yumuşayana kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra şekeri ve limon suyunu ekleyin. 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.

Sade elma hoşafı nasıl yapılır?

Tencereye elmaları, limon suyunu, 2-3 elma kabuğunu, suyu, karanfil ve tarçını alın. Elmalar yumuşayınca kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca toz şekeri ekleyin, dikkatlice karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Hoşafı tencerede oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.

Kışlık elma hoşafı nasıl yapılır?

Kışlık Elma Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır? Elmaları küp küp doğradıktan sonra elma, şeker, tarçını ilave edip 2 litre suyla kaynatın.Su kaynadıktan sonra bir kaç dk kısık ateşte kaynadıktan sonra sıcak kaynamış kavanozlara doldurup çevirin.

Yeşil elma hoşafı nasıl yapılır?

Elmaların kabukları soyulur, doğranır. Suyla birlikte tencereye koyulur. Tarçın ilave edilerek tencerenin ağzı açık kaynatılır. Kaynadıktan sonra şeker ilave edilir 2 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.

Elma kompostosu kaç dakika pişer?

Geniş bir tencerenin içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar kendi suyu ile pişirin. Daha sonra üzerine su, şeker, tarçın ve limon suyunu ekleyerek tekrar pişmeye bırakın. Elmalar iyice yumuşayınca ocaktan alabilirsiniz. Önce tezgâhta oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Elma kompostosu ne kadar kaynatılır?

Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartalım. Daha sonra küp küp doğrayarak uygun bir tencereye alalım. Üzerine soğuk su ilave edelim ve elmalar yumuşayana kadar suyla birlikte orta ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatalım.

Elma ve üzüm hoşafı nasıl yapılır?

Elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Elmalar yumuşadıktan sonra üzümler, şeker, tarçın ve karanfil eklenir. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve altı kapatılır. Komposto kaselere alınır ve soğumaya bırakılır.