Diyanet işleri başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliği

Müftü olmanın şartları nelerdir?

Üniversitelerin İlahiyat Fakültelerinden mezun olanlar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen vaizlik sınavına da katılmak ve başarılı olmak durumundalar. Vaizlik sınavına giren ve başarı kaydeden adaylar “stajyer vaiz” olarak atamaları gerçekleştiriliyor.

Diyanet işleri başkanı kaç yılda bir değişir?

Din İşleri Yüksek Kurulu kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla bir başkan ve bir başkan vekili seçer. Başkanın görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki kez Başkan olarak atanabilir.

Diyanet resen atama nedir?

Tercihlerine yerleştirilemeyen adaylardan “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyenler ilan edilen görev yerlerinden boş kalan yerlere bilgisayar kurası ile yerleştirileceklerdir.

Diyanet nakil işlemleri ne kadar sürer?

2021 yılı nakil döneminde yer değiştirme suretiyle ataması yapılanlar, ayrılışlarını atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapacaklardır. Aksi takdirde ikinci bir yazışma yapılmaksızın haklarında gerekli idari işlemler başlatılacaktır.

Ilçe müftüsü ne kadar maaş alıyor?

Bunun yanı sıra aynı şekilde diğer büyükşehirlerde pozisyonda görev yapan müftülere ise 9 bin 527 TL ödenmektedir. Diğer il müftüleri ise 9 bin 323 TL ödeme almaktadır. İlçe müftülerine ise 1/4 derecesinde ve 5 hizmet yılı için 7 bin TL maaş ödemesi yapılmaktadır.

Müftü olmak için kaç yıl okunur?

20 İLÇEYE MÜFTÜ ATAMASI Başvuruda bulunacak adaylarda en az 4 yıllık din ile ilgili yükseköğretim mezunu ve ihtisas kursu belgesine sahip olmaları veya ilahiyat alanında doktora yapmaları şartı aranıyor.

Diyanet İşleri Başkanı değişti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve beraberindeki heyeti kabul etti.