Dinimizce hamilelikte yapılması gerekenler

Dinen hamilelik ne zaman söylenmeli?

İslamiyete göre hamileliği duyurmanın belirli bir zamanı yoktur. … Hamile olan bir kadının kendisine dinen haram olan erkek akrabalarına hangi ayda olursa olsun “hamileyim” şeklinde bir açıklama yapması, halk arasında çoğu zaman ayıp karşılansa da dinimize göre günah değildir.

Hamile bir kadına nasıl davranılmalı?

Anne adayı bu dönemde desteğe ihtiyaç duyar. Hamile kadına karşı eşi sakin ve anlayışlı olmalıdır. Onun hassas, alıngan ve ilgiye ihtiyacı olduğu bir dönemde olduğunu göz önünde bulundurmalı, ilgi istediği zaman görmezlikten gelmemeli ya da “zaten ilgileniyorum daha fazla nasıl ilgi göstereyim?” diye düşünmemelidir.

Islamda hamile kadın nasıl davranmalı?

2- Hamilelik döneminde düzenli beslenerek, temizliğe özen gösterilmelidir. 3- Öfke azaltılmalı ve sakin kalmaya çalışılmalıdır. 4- Hamilelik dönemi boyunca her gün birer cüz Kuran-ı Kerim okunmalıdır. 5- Bebek hareket ettiği zaman el karnın üzerine getirilerek salâvat çekilmeli ve ihlâs süresi okunmalıdır.

Gebeliğin ilk ayında neler yapılmalı?

Gebelikte Yapılmaması Gerekenler

  • Uyurken karnınızın üzerine yatmanız önerilmez.
  • Yoğun spor ve aşırı yorucu işler önerilmez.
  • Hamam, sauna, kaplıca gibi aşırı sıcak olan yerlerden kaçınmak gerekir.
  • Yukarı uzanma hareketi tehlikeli olabilir.
  • Ağır şeyler kaldırmak önerilmez.

Hamile olduğumu nasıl söyleyebilirim?

Gebe olduğunuzu öğrendiğiniz günün gecesinde yatma saati geldiğinde eşinize sokulup gülümseyerek “İyi geceler Baba!” deyin. Şık bir restoranda yemek rezervasyonu yapın ve mutfak personelinden eşinizin tatlı tabağına çikolata veya meyve püresiyle “Tebrikler” yazmasını rica edin.

Hamileler sağlık ocağına ne zaman gitmeli?

İlk doktor muayenesine ne zaman ve hangi sıklıkta gidilmeli? Hamilelik belirtileri olduğunda veya testler olumlu çıktığında doktora gidilmeli. Kontrollerin sıklığı için bir standart yok. Ancak 12-13-21 ve 24'üncü haftalarda ve doğum öncesi dönemlerde doktorunuza gidin.

Hamile kadın psikolojisi nasıl olur?

Hamilelik bir kadının yaşamında hormonlardaki değişime bağlı olarak fiziksel ve ruhsal değişimlerin yaşandığı önemli bir dönemdir. Bu dönemde vücut değişime uyum sağlayamazsa hamilelerde yaşama arzularını kaybetme, bebeği istememe, kendini değersiz görme gibi düşünceler oluşabilir.