Dergi sayısı nedir

Dergi özel sayısı nedir?

Ek/özel sayı: Bir derginin normal aralıklarla çıkarılan düzenli sayılarına ek olarak yayınlanan sayılardır. Ek/özel sayı, konuya özel veya kongre bildirilerinden, makale yazım kurallarına göre yayınlananlar değerlendirmeye alınacak. Ek/özel sayılar dergi editörünün sorumluluğundadır.

Dergi periyodu nedir?

Başvurusu onaylanan dergiler, ilk sayı ve hakem raporlarını yükledikleri tarih itibariyle, (düzenli yayınlanma/gönderme ve varsa başvuru koşullarının dışında kalan kriterlerdeki eksiklerini tamamlaması için) en az bir (1) yıl, yayın hayatına yeni başlayan dergiler 2 (iki) yıl süre ile izlenir.

Bir dergide ne olur?

Dergiler, günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı yazılı ve basılı olan; reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri amacıyla hazırlanan yayınlardır. … Bir dergi tasarımı yapılırken standart olarak şu elemanlar ile bütünlük sağlanır; sayfa numaraları, çerçeve, renk, çizgi, resim, başlık, yazı ve tablolar.

Dergi nedir uzun bilgi?

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. … Dergilerde çeşitli konulara ilişkin haber, makale, eleştiri, inceleme ve araştırmanın yanı sıra renkli fotoğraflar, resimler ve karikatürler de yer alabilir.

Dergi isimleri nelerdir?

İşte bu dergilerden en çok ilgi görenlerini sizin için derledik.

  1. Kafasına Göre. …
  2. Ot Dergi – Maksat Yeşillik Olsun. …
  3. 3. Fil Dergisi – Deveden büyük fil var. …
  4. Bavul Dergi. …
  5. Pulbiber. …
  6. Kafka Okur. …
  7. 7. yumuşah g – Aylık paldır kültür dergisi. …
  8. 8. Kafa Dergi – KAFA, bi dünya.

SCI dergi ne demek?

social science citation index (ssci) ve arts and humanities citation index (ahci) ile birlikte bilimsel makalelerin kalitesini, bir tür rekabet yoluyla (bu indekslere girebilen dergilerin sayısının kısıtlı, gönderilen makale sayısının çok olması ve git gide artması) sürekli artıran oluşumdur.

Dergi nedir ve özellikleri?

Dergi düzenli aralıklarla çıkan bir fikir yayınıdır.Dergilerin içerisinde çeşitli konular, makaleler, eleştiri, tartışmanın yanı sıra renkli fotoğraflar ve karikatür vardır. Dergiyi gazeteden ayıran ise ciltli olmasıdır. Dergilerin sayfaları birbirlerine yapıştırıcı yada zımba ile tutturulur.