Cahit arf hayatı biyografisi

Cahit Arf kimdir, Cahit Arf 1910 – 1997 yılları arasında yaşamış dünyaca ünlü matematikçi. Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılımasında ortaya çıkan ve kendi adıyla anılan Arf Sabiti, Arf Halkaları ve Arf Kapanışları gibi terimleri bularak, matematik ve bilim dünyasına önemli katkılarda bulundu.

Cahit Arf hangi alanlarda çalışmalar yapmıştır?

Cebir, sayılar teorisi, esneklik (elasticity) teorisi, analiz, geometri ve mühendislik matematiği gibi çok çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalarla matematiğe temel katkılarda bulunan Arf, 20'den fazla özgün yayın vermiştir.

Arf formülü ne işe yarar?

Cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılması için kullanılan teorem Arf teoremi olarak bilinmektedir. Genel olarak matematik üzerinden cebir için kullanılması ile beraber cisimler adına değerlendirilir. Karmaşık bir yapıya sahip arf Teoremi formülü ile beraber, fonksiyonlar üzerinden işlem yapma imkanı tanır.

Cahit Arf Kimdir Vikipedi?

Cahit Arf (11 Ekim 1910, Selanik – 26 Aralık 1997, İstanbul), Türk matematikçi ve bilim insanı. TÜBİTAK Bilim Kolu eski başkanı. 1948'de İnönü Ödülü'nü, 1974'te TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazanmıştır.

1981 de Cahit Arf ne yapmıştır?

Türkiye'ye döndükten sonra 1943'te İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde profesör oldu. … Bu çalışması 1944 yılında “Crelle” dergisinde yayınlandı ve Cahit Arf'i dünyaya tanıttı.1955'te de ordinaryüs profesörlüğe yükseltilerek, 1962'ye kadar İstanbul Üniversitesi'nde çalıştı.

Cahit Arf Kimdir kısaca bilgi?

Cahit Arf, 1910 ile 1997 yıllarında yaşamış, dünyada tanınan Türk Matematikçi olarak biliniyor. 'Arf Halkaları', 'Arf Sabiti' ve 'Arf Kapanışları' gibi terimleri buldu. … Matematik dünyasına önemli katkılar sunan Cahit Arf, TÜBİTAK'ın ilk bilimi kurulu başkanı olmayı başarmıştır.

10 TL nin üzerinde neden Cahit Arf var?

10 TL'NİN ARKASINDA KİM VAR? 10 TL'nin arkasındaki resim Cahir Arf'a ait. 10 TL'nin arkasındaki kişi Cahir Arf'tır. Dünyaca ünlü bir matematikçi Cahir Arf, Arf Sabiti, Arf Halkaları ve Arf Kapanışları gibi terimlerin isim babası. Hesse-Arf Kuramı'nı geliştirdiği Alman matematikçi Helmut Hesse ile beraber çalıştı.

10 tl’nin üzerindeki formül nedir?

10 Türk Lirasının üzerinde; “Arf Değişmezi”nden alınan bir kesitin yanı sıra “aritmetik diziler, abaküs, sayılar ve bilgisayar teknolojisinin temeli olan sayısal sistemi belirten ikili (Binary) sayı sistemini ifade eden rakamlar yer almaktadır.