Bordo bulamaç ne zaman atılır

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor. Uyanmaya başlayan bağlarda, sürgün boyları bir karışa ulaştığında bordo bulamacı atılabiliyor.Jun 1, 2021

Meyve ağaçlarında bordo bulamacı ne zaman uygulanır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Bordo bulamacı kaç derece sıcaklıkta atılır?

İyi günler dileriz. Bülent Künbetlioğlu Merhaba Bülent Bey, meyve bahçelerine don tehlikesi olmayan, hava sıcaklığının 5 derecenin üzerinde olduğu, rüzgârsız ve yağışsız günlerde bordo bulamacı ile ilaçlama yapılması gerekmektedir.

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Fakat bitkide ve toprakta ihtiyaçtan fazla bulunması da zararlıdır. İnsanlar bakır sülfatı göz, cilt ve solunum yoluyla bünyelerine alırlar. Bakır sülfat güçlü tahriş edici bir maddedir. Bakır sülfat zehirlenmesinde beyin, karaciğer, böbrekler ve mide ve bağırsak yüzeylerinde yaralanma meydana gelebilir.

Çiçekte bordo bulamacı atılır mı?

3.İlaçlama: Meyve ağaçları çiçek açtıktan sonra çiçek taç yapraklarının p-80 ni dökülünce herhangi bir karaleke ilacı ile ilaçlanır. … Çok yağışlı bölgelerde ise 4.ve 5. ilaçlamada yapılabilinir.

Bordo bulamacı sırt pompasına ne kadar kullanılır?

İlaçlama pompasına su ilave edilerek 10 litreye tamamlanır. Böylece %1 lik 10 litre ,bordo bulamacı hazırlanmış olur.

Ceviz ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Bordo bulamacı, birçok hastalığa karşı sigorta ilaçlaması olarak yapılır. Ceviz'de Bordo Bulamacı Ne Zaman Kullanılır; Sonbahar'da ceviz ağaçlarının u'i yapraklarını döktükten sonra %2 lik olarak hazırlanmış bordo bulamacı ağaçlara püskürtülmek suretiyle uygulanır.

Bordo bulamacı ne işe yarar?

Bordo bulamacı bağlarda fungusit olarak kullanılan bakır(II) sülfat ve sönmüş kireçin bir karışımıdır. Plasmopara viticola mantarının neden olduğu bağ mildiyösü bitki hastalığı başta olmak üzere özellikle bahçe, fidelik ve tarla bitkilerinde görülen mantari hastalıklara karşı kullanılır .