Banka borcu yapılandırma yasası

Banka borcu nasıl yapılandırılır?

Bankalar müşterilerinin bütçesine uygun vadelere bölerek yapılandırma imkânı sunacak. Bankalar hesaplamada kredi katının ödenmemiş toplam borcu, taksitli alışverişlerin toplam borcuyla birlikte yapılandırıyor. Yapılandırmada ise kalan vade, ödenmiş borcun hesaplamasında dikkate alınıyor.

Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur?

Borç yeniden yapılandırma sonucunda dahi ödenmiyorsa, bu kez yasal takip başlar. Yasal takip süresi 90 gün (3 dönem / 3 ay) olarak belirlenmiştir. Ödeme yapılmamaya devam edildiğinde de icra takibi başlar ve bankalar avukatları devreye sokarlar.

Kredi yapilandirma kaç ay?

Kredi yapılandırma 72 ay uygulaması olarak bilinen uygulama yeni krediler için uygulanmamaktadır. Mevcutta bulunan kredi kartı, kredili mevduat hesabı ve kredi ödemesini yaparken zorlanan tüketicilere çözüm sunacak uygulama, uzun vade ile ödeme planının rahatlatılması amacını taşımaktadır.

Ziraat Bankasında yapılandırma var mı?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ı koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlara verdiği düşük faizli 6 ay geri ödemesiz verilen krediler için şimdi de yapılandırma fırsatı geldi.

Bankalar kredi yapılandırması yapıyor mu?

Borç yapılandırma işlemi kredi kartı borcu, ihtiyaç kredisi, konut kredisi gibi farklı kredi türlerinde gerçekleştirilebiliyor. Hem mevcut bankanızla hem de başka bankalarla gerçekleştirilebilecek işlemde vade, ipotek, faiz oranı, para birimi değişebiliyor.

Yapılandırmada borç ne kadar düşüyor?

Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ı, 2 taksitle ödemede ise yüzde 50'si silinecektir.

1 ay kredi borcu ödenmezse ne olur?

Kredi borcu ödenmediğinde yasal takip durumu dahil, kullanılan kredi faizinin en fazla %30 fazlası gecikme faizi uygulanıyor. Kredi ödemesi yapılmadığında kişinin banka hesaplarına el konulabilir. Maaşın %25 lik bir bölümüne de haciz gelebilir.