Ayvalık kirli hanım peyniri

Ayvalık kirli hanım peyniri nasıl yapılır?

Doğal ve tamamen inek sütü kullandığımız peynirleri 10 gün ile 1 ay arasında güneşte bekletiyor, D vitamini bakımından zengin bir hale gelmesini sağlıyoruz. Bu süre boyunca nemini salarak ebat olarak küçülen peynirleri ızgarada kızartıyor, bu şekilde Kirli Hanım peynirini elde ediyoruz.

Kirli hanım peyniri nasıl yenir?

Kirli Hanım Peyniri; rahyası yüksek, kuru ve aşırı sert bir peynir olduğundan çok ince dilimler halinde kesilerek veya rendelenerek tüketilmesi önerilir. Kâğıt inceliğinde kestiğiniz peynirleri sade olarak tüketebileceğiniz gibi üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, baharat gibi lezzet artırıcı unsurları da ekleyebilirsiniz.

Kirli hanım peyniri nerenin?

Kirli Hanım Peyniri, körfezde özellikle Ayvalık bölgesinde unutulmaya yüz tutmuş bir peynir çeşididir. Uygun saklama koşulu 4°c – 8°c'dir.

Saganaki hangi peynir?

Saganaki Peynir olarak ünlenmiş Yunan mezesi bizdeki Hellim Peynirinin kızartılması gibi tüketilen, ismi üzerinde Sahanda Kızartılmış Peynirdir. Farklı olarak Saganaki Kefalotiri Peyniri ile yapılır ve hazırlanışı aşağıdaki gibidir. Ayrıca bu peynirin sade, kekikli, biberli, cevizli gibi çeşitleri bulunur.

Sağanaki peyniri nasıl yapılır?

Beyaz peynir dilimlerini döşeyerek, üzerine küçük küçük doğranmış domatesi, sivri biberleri de yerleştirip, baharatları serpiştirin. Son olarak kaşar peyniri rendesi ekleyip tereyağı parçalarını da üzerine koyarak, 170 derece fırında sebzeleri yumuşayana kadar pişirin.

Yunan mezeleri nelerdir?

Çok Lezzetli Yunan Yemekleri ve Mezeleri

  • #1 Musakka (Yunanistan Mutfağı) Metin Çoban. …
  • #2 Artocreas (Yunan Mutfağı) …
  • #3 Saganaki (Peynir Eritme) …
  • #4 Lor Peynirli Yunan Salatası …
  • #5 Yunan Mutfağından Domates Mücveri (Domatokeftedes) …
  • #6 Tzatziki (Yunan Mezesi) …
  • #7 Avgolemono Greek Chicken Soup (Yunanistan Mutfağı) …
  • #8 Kaşnika.

Sağanaki peyniri nedir?

Yunan mutfağına ait atıştırmalık bir tarif Saganaki. Ara sıcak olarak da servis edilen ballı, sarımsaklı bir sosa sahip peynir kızartması. … Sert yapıda olan geleneksel Yunan peyniri Kefalotiri, saganaki hazırlamak için oldukça uygun ancak hellim ya da sert yapıda olan yöresel peynirleri de kullanabilirsiniz.