Ayran çorbasının yapılışı

Ayran Çorbası nasıl yapılır?

Ayran aşı çorbası yapılışı:

  1. 1 su bardağı kaynayan suyun içerisine buğdayı ekleyin.
  2. Üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
  3. Pişen buğdayı ocaktan alın ve süzdürün.
  4. Büyük bir karıştırma kasesinin içerisine yoğurtları alıp çırpın.
  5. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin ve tuzu ekleyin.

Buğdaylı ayran çorbası nasıl?

Yoğurda 1 yumurta 1 yemek kaşığı unu koyup karıştıralım. Koyu ayran kıvamında olacak şekilde karıştırıyoruz. Üzerine kaynayan buğdaylı sudan bir iki kepce alıp aynı yönde olacak şekilde karıştırıyoruz. yumuşayan buğdaya ayranı yavaş yavaş ilave ediyoruz ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz.

Ayranlı aş çorbası nasıl yapılır?

Ayranlı Aş Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanı rendeleyip yağda soteliyoruz üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca erişteyi ekleyip pişiriyoruz üzerine kuru naneyi serpip ocağı kapatıyoruz. Hafif soğuyunca (kesilmemesi için) sürekli karıştırıp üzerine ayranı ekliyoruz.

Ayran aşı çorbası sıcak mı soğuk mu?

Hem yaz hem kış aylarında tercih edebileceğiniz ayran aşı çorbasını, yazın nane ve buz eşliğinde soğuk; kış aylarında tereyağı ve pul biber eşliğinde sıcak olarak tüketebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve lezzetli olan sıcak ayran aşının sosunda bu kez yağda kızarmış kuru tarhun ve soğanın enfes aroması da var.

Ayran aşı çorbası zayıflatır mı?

Besin değeri oldukça yüksek olan ayran aşı çorbası, uzun süre tok tutması ve kilo vermeye yardımcı olmasıyla da biliniyor. Ayran aşı diyeti, 2 gün boyunca bu çorbanın tüketilmesi şeklinde yapılıyor. Bu diyetin, 2 günde en az 2-3 kilo verdirdiği söyleniyor.

Soğuk Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır?

Uygun bir kaba yoğurt, tuz, nane, dereotu ve suyu alarak karıştıralım. Haşladığımız nohut ve buğdayın suyunu süzelim ve yoğurtlu karışımın içerisine ekleyelim ve karıştıralım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Soğuk Ayran Aşı çorbası nasıl yapılır?

Uygun bir kaba yoğurt, tuz, nane, dereotu ve suyu alarak karıştıralım. Haşladığımız nohut ve buğdayın suyunu süzelim ve yoğurtlu karışımın içerisine ekleyelim ve karıştıralım. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.