Ateşli havalede ilk yardım

Soğuk havaleye nasıl müdahale edilir?

Bebeklerde soğuk havalede, ilk müdahalenin amacı, bebeğin nefes almasını sağlamaktır. Bunun için öncelikle nöbet geçiren bebeğin nefes yolunun tıkanmaması ve beynin oksijensiz kalmasının önlenmesi gerekir. Bunu sağlamak için nöbet sırasında bebeği yan çevirip ağzı açık tutulmaya çalışılmalıdır.

Havale geçiren kişiye ne yapılır?

Ilık su ile vücudu silinmeli; koltuk altı, alın, göğüs ve kasıklara pansuman yapılmalıdır. -Gerekirse saçlar ıslatılmadan ılık su ile duş yaptırılabilir. -Tüm uğraşlara rağmen ateş düşürülemiyor ya da tekrarlıyorsa ateşin nedeninin araştırılması için çocuk doktoruna başvurulmalıdır.

Ilk yardimda havale nedir?

Havale, beyin hücrelerinin anormal elektriksel uyarısı nedeniyle gelişen istem dışı hareketlere, bilinç kaybına, veya hislere verilen addır. Herkesin bir havale geçirme eşiği vardır.

Atesten havale nasil olur?

Ateşli havaleye ailevi yatkınlık söz konusudur. *Tipik bir havale sırasında çocuk bilincini (şuurunu) kaybeder, kol ve bacakları kasılır. Birkaç saniye sonra, kol ve bacaklarla yüzde ritmik kasılmalar olmaya başlar. Bir süre sonra da bütün belirtiler kaybolur ve çocuk yarım saat kadar süren uykuya dalabilir.

Soğuk ateşe ne iyi gelir?

Diyorsanız şu yöntemleri denemenizde fayda var:

  • Hafif ılık su ile duş almak.
  • Ateş düşürücü ilaç içmek.
  • Bol bol su içmek.
  • Nefes alabilmek için burnunuzu açık tutun.
  • Soğuk bez ile koltuk altı bölgesine aralıklarla kompres uygulayın.
  • Oda sıcaklığını düşürmek.
  • Bulunduğunuz ortamdan dışarı çıkın, temiz hava alın.

Soğuk ateş nasıl düşürülür?

Ateşi düşürmek için özellikle soğuk uygulama dediğimiz (ancak çok soğuk olmaması gerekiyor) soğuk havlulularla vücudun silinmesi ya da ılık duş alınması gibi uygulamalar yapılabilir. Bununla birlikte ortam ısısı yüksekse düşürülmesi gerekir.

Havale geçirdikten sonra ne olur?

Ateşli havaleler 30 dakikadan daha uzun sürmedikçe kalıcı bir hasara, sakatlığa neden olmamaktadır. Ateşli havale geçiren hastaların %2'sinde 6 yaşından sonra epilepsi gelişim riski bulunmaktadır.