Alçak gönüllü ne demek

Alçak gönüllü olmak ne demek?

Alçak Gönüllü Olmak deyiminin TDK sözlüklerinde anlamı şu şekilde belirtilmiştir: – Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, başkalarını küçük görmeyen, büyüklenmeyen, mütevazı, tevazulu kimse.

Alçak gönüllü insan ne yapar?

Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, mütevazi ve başkalarını küçük görmeyen insanlara alçak gönüllü denir. Özellikle yaptığı herhangi bir iş ya da karakteri açısından kendini övmeyen insanlardır.

Mütevazi ve mütevazı ne demek?

TDK ya göre mütevazi kelimesinin anlamları şunlardır: Mütevazi: Birlerine paralel anlamını ifade eden sıfat. Mütevazı: Gösterişsiz, alçak gönüllü anlamında olan sıfat.

Alçak gönüllü insanların özellikleri nelerdir?

Fazilet ve erdemliğin temeli olan alçak gönüllülüğe sahip olan kişilerin davranışları doğal ve içtendir. Aynı zamanda bu kişiler şefkatli, hoşgörülü ve kendisine güvenen insanlardır. Alçak gönüllülük; kibir, gurur, kendini beğenmişlik ve büyüklük taslamanın karşıtıdır.

Alçakgönüllü mü alçak gönüllü mü?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Alçakgönüllü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Alçak gönüllü şeklinde olmalıdır.

Alçak gönüllü ne demek 2 sınıf?

TDK'ya göre alçak gönüllü kelimesi iki farklı anlama gelir: İlk anlamı: Başarılarıyla ve iyi özellikleriyle övünmeyen, başkalarının da kendisini övmesinden hoşlanmayan, kibirsiz. … Alçak gönüllü kişiler, büyük başarılar elde etseler bile kendi meziyetleri ile övünmezler.

Alçak gönüllü nasıl yazılır?

Kelime birçok yerde ''alçakgönüllü'' şeklinde yazılıyor. Ancak TDK'ya göre alçak gönüllü, birleşik bir kelime değildir. Çünkü ''Alçak'' isim olarak değil sıfat olarak kullanılmıştır. Sıfatlar ile isimler birbirinden ayrı yazılır.