Altın nanopartiküllerin tanı ve tedavide kullanılması

Altın nanopartikül nedir?

Altın nano partiküller en kararlı metal nano parçacıklardan biridir. Altın nanopartiküller, altının sudaki çözeltisinde nano boyutlu parçacıkların askıda kalmasıyla meydana gelmektedir. Farklı renk, boyut ve şekillerde bulunabilirler.

Altın nanopartikül hangi renk?

Altın nanopartikülleri (AuNP'ler), yeşil sentez ile herhangi bir yüzey aktif madde, stabilizatör ve kimyasal madde kullanılmadanbıttım(Pistacia terebinthus) yaprak özütü kullanılarak elde edilmiştir.

Nanopartiküller nelerdir?

Boyutları 100 nm ve altında kalan tozlar olarak tanımlan nanopartiküller ise nanoboyutlu malze- melerin dolayısıyla nanoteknolojinin temelini oluşturmaktadır [3][2]. Bu partiküller diğer ticari malzemelerden genelde farklı ve üstün kabul edilen özellikler göstermektedir.

Nanopartikül ne işe yarar?

Nano filtreler sayesinde, temiz su eldesi mümkün olabilecektir. Biyoloji ve Tarım: Biyosentezleme ve biyoişleme yeni kimyasal ve ecza malzemeleri sağlayabilir. Biyolojik yapıtaşlarının suni malzemelerin ve aygıtların içine yerleştirilmesi ile biyolojik işlev ve başka istenen özelliklere sahip malzemeler üretilebilir.

Metal nanopartiküller nelerdir?

Çapı 1 ila 100 nm arasında değişebilir, farklı şekillere sahip olabilirler ve soy metaller, ağır metaller, demir, vb. Gibi bir veya daha fazla inorganik bileşikten oluşabilirler. … Çoğunluğu büyük oranda Mikro parçacıklarda veya dökme malzemelerde gözlenen olanlar.

Metalik nanopartiküller nedir?

Metalik nanopartiküller, tanısal analizler (13, 14), radyoterapinin arttırılması ve termal ablasyon gibi çeĢitli biyomedikal uygulamalarda sayısız fırsat sunan çok amaçlı ajanlardır (15). gen taĢıma ve susturma amaçları için kullanılmaktadırlar (17, 18).

Nanopartiküller nerede kullanılır?

Gümüş nanopartiküller elektriksel, optic, termal ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı geniş kullanım alanına sahiptir. Örneğin su ve atıksu arıtımı, biyomedikal alanında antibakteriyel malzeme üretimi, elektronik malzemelerde iletkenliğin artırılması gibi birçok alanda kullanılmaktadır [28-29-30].